Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Και δεύτερη εγκληματική οργάνωση που δρούσε από τη φυλακή

© Φωτογραφία : Nikos Libertas / SOOCΦυλακές Κορυδαλλού
Φυλακές Κορυδαλλού - Sputnik Ελλάδα
Στην εγκληματική οργάνωση συμμετείχαν 10 άτομα, εκ των οποίων οκτώ Αλβανοί, ένας Έλληνας και ένας Βούλγαρος. Οι αρχηγοί της ομάδας βρίσκονταν κρατούμενοι στις φυλακές.

Και δεύτερη εγκληματική οργάνωση, η οποία δρούσε σε φυλακές της χώρας, εξάρθρωσαν οι αστυνομικές αρχές, με την αντιτρομοκρατική να αποτρέπει την εκτέλεση «συμβολαίου θανάτου» που είχε εκδοθεί για έναν Πακιστανό.

Η νέα οργάνωση εντοπίστηκε στο πλαίσιο της έρευνας για τη «μαφία του Κορυδαλλού», ενώ διαπιστώθηκε ότι οι κατηγορούμενοι εμπλέκονται, μεταξύ άλλων, σε εμπόριο ναρκωτικών και δημιουργία πλαστών χαρτονομισμάτων.

Δολοφονία Ζαφειρόπουλου - Sputnik Ελλάδα
Ελλάδα
Πώς εξαρθρώθηκε η «μαφία τoυ Κορυδαλλού» που σχεδίαζε δολοφονίες μέσα από τις φυλακές

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, το οποίο επικαλείται αστυνομικές πηγές, στο κύκλωμα δρούσαν 10 άτομα, εκ των οποίων οκτώ Αλβανοί, ένας Έλληνας και ένας Βούλγαρος. Τέσσερις εξ αυτών, στους οποίους αποδίδεται ο ρόλος των αρχηγικών στελεχών της οργάνωσης, είναι κρατούμενοι και διεύθυναν την «ομάδα» μέσα από τα κελιά τους.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι καθοδηγητές κατάφεραν να στρατολογήσουν έναν Αλβανό, προκειμένου ο τελευταίος να εκτελέσει το «συμβόλαιο θανάτου» για τον Πακιστανό, έναντι 30.000 ευρώ.

Σε βάρος των μελών της οργάνωσης σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης, της ηθικής αυτουργίας από κοινού σε απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, της παράβασης της νομοθεσίας για τις εξαρτησιογόνες ουσίες, της παραχάραξης χαρτονομισμάτων, καθώς και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала