Ορκίστηκαν τα νέα μέλη της κυβέρνησης

© Φωτογραφία : Nick Paleologos / SOOCΠροεδρικό Μέγαρο
Προεδρικό Μέγαρο - Sputnik Ελλάδα
Από τους συνολικά έξι νέους υπουργούς και υφυπουργούς, μόνο οι Θάνος Μωραΐτης και Άγγελος Τόλκας επέλεξαν να ορκιστούν με θρησκευτικό όρκο. Υπεγράφη το Πρωτόκολλο Διορισμού.

Λιτή και σύντομη ήταν η τελετή ορκωμοσίας των νέων μελών της κυβέρνησης, στον απόηχο του «μίνι» ανασχηματισμού που ανακοινώθηκε την Παρασκευή.

Από τους συνολικά έξι υπουργούς, μόνοι οι Θάνος Μωραΐτης και Άγγελος Τόλκας ορκίστηκαν με θρησκευτικό όρκο, ενώ οι υπόλοιποι τέσσερις (Γιώργος Κατρούγκαλος, Ελευθερία Χατζηγεωργίου, Σία Αναγνωστοπούλου και Κωνσταντίνος Μπάρκας), προτίμησαν τον πολιτικό όρκο.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας - Sputnik Ελλάδα
Ελλάδα
Πολιτικοί αναλυτές στο Sputnik: Τι επιδιώκει ο Τσίπρας με τον ανασχηματισμό

Η ορκωμοσία πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, παρουσία του Προκόπη Παυλόπουλου και του Αλέξη Τσίπρα.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της τελετής, τα νέα μέλη της κυβέρνησης υπέγραψαν το Πρωτόκολλο Διορισμού, ενώ ακολούθησε η καθιερωμένη φωτογραφία.

«Είναι μεγάλη μου τιμή που με επέλεξε ο πρωθυπουργός τη μεγάλη στιγμή για την Ευρώπη. Ελπίζω να ανταπεξέλθω. Είναι μεγάλη πρόκληση ο καλπασμός της Ακροδεξιάς, το Brexit, πώς θα πάει η Ευρώπη και ποιο ρόλο θα παίξει η Ελλάδα» δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών, Σία Αναγνωστοπούλου, η οποία θα έχει ως πολιτικό προϊστάμενο τον Γιώργο Κατρούγκαλο.

Από την πλευρά του, ο νέος υφυπουργός Μεταφορών, Θάνος Μωραΐτης — σύμφωνα με το ΑΜΠΕ — υπογράμμισε ότι «αποδέχθηκα την πρόσκληση του πρωθυπουργού, γιατί πιστεύω βαθιά ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις μιας μεγάλης προοδευτικής συμμαχίας».

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала