Κόσμος - Sputnik Ελλάδα
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Έκκληση των ΗΠΑ στη Ρωσία για συνδρομή στην παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στο Ρουκμπάν

© AP Photo / Raad AdaylehΟ προσφυγικός καταυλισμός στο Ρουκμπάν, στα σύνορα μεταξύ Ιορδανίας και Συρίας
Ο προσφυγικός καταυλισμός στο Ρουκμπάν, στα σύνορα μεταξύ Ιορδανίας και Συρίας - Sputnik Ελλάδα
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Παλλαντίνο, χαιρέτισε την τελευταία παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στον συριακό καταυλισμό του Ρουκμπάν.

Να διευκολύνει την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στο συριακό κέντρο προσφύγων του Ρουκμπάν κάλεσε τη Μόσχα το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.

«Οι ΗΠΑ έχουν απευθύνει εκκλήσεις στο συριακό καθεστώς να επιτρέψει τη γρήγορη, ασφαλή και διαφανή πρόσβαση των Ηνωμένων Εθνών στο Ρουκμπάν» δήλωσε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου.

Και πρόσθεσε: «Το τελευταίο κονβόι με ανθρωπιστική βοήθεια, ήταν ένα θετικό βήμα. Καλούμε τη Ρωσία να βοηθήσει στη διευκόλυνση της συνεχούς και τακτικής ανθρωπιστικής παράδοσης».

Χαιρέτισε δε, την τελευταία παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στον καταυλισμό του Ρουκμπάν, η οποία πραγματοποιήθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη και τον Ερυθρό Ημισέληνο (SARC).

«Η πρόσβαση σε ανθρωπιστική βοήθεια πρέπει να συνεχιστεί τόσο στο Ρουκμπάν, όσο και σ' όλες τις περιοχές της Συρίας, όπου οι άνθρωποι την έχουν ανάγκη» συμπλήρωσε ο Ρόμπερτ Παλλαντίνο.

Ξεκαθάρισε, επίσης, ότι η Ουάσιγκτον ουδέποτε εμπόδισε κάποιον από τον καταυλισμό να αποχωρήσει και τάχθηκε υπέρ της ελεύθερης εγχώριας μετακίνησης των εκτοπισμένων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ρουκμπάν αποτελεί μία αποστρατιωτικοποιημένη λωρίδα γης στα σύνορα της Συρίας με την Ιορδανία.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала