Επιχειρηματίες Τουριστικών Καταλυμάτων: Το Airbnb απειλεί την κοινωνική συνοχή

CC0 / Mariamichelle / touristicΤουρισμός στην Ελλάδα
Τουρισμός στην Ελλάδα - Sputnik Ελλάδα
Κάνει λόγο για γεωμετρική αύξηση των τιμών ενοικίασης σπιτιών καθώς υπάρχει έλλειψη «με ό,τι αυτό σημαίνει για τις οικονομικά ασθενέστερες πληθυσμιακές ομάδες».

Απειλή για τη δομή ολόκληρης της κοινωνίας και όχι μόνο της βιωσιμότητας των μικρών τουριστικών καταλυμάτων, χαρακτηρίζει η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων το φαινόμενο της βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της το φαινόμενο εξελίσσεται σε «Λερναία Ύδρα» και έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις, «λειτουργώντας απειλητικά απέναντι στη δομή ολόκληρων οικιστικών περιοχών, μεταμορφώνοντας πλέον τις πολυκατοικίες σε «τουριστικά καταλύματα», αλλοιώνοντας τη μορφή ολόκληρων γειτονιών».

Πανοραμική όψη της Αθήνας - Sputnik Ελλάδα
Ελλάδα
Η μίσθωση τύπου Airbnb δεν είναι για όλα τα διαμερίσματα: Πότε συμφέρει η ανακαίνιση
Κάνει λόγο για γεωμετρική αύξηση των τιμών ενοικίασης σπιτιών καθώς υπάρχει έλλειψη «με ό,τι αυτό σημαίνει για τις οικονομικά ασθενέστερες πληθυσμιακές ομάδες».

Επίσης σημειώνει ότι «ο αθέμιτος ανταγωνισμός που δημιουργείται απέναντι στα τουριστικά καταλύματα, εξαιτίας της ανισορροπίας που παρατηρείται στη φορολόγηση μεταξύ των δύο δραστηριοτήτων, ολοένα εντείνεται, οδηγώντας, όπως όλα δείχνουν, στο άμεσο μέλλον, σε «λουκέτο» μια σειρά από επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων.

Πλατφόρμα Airbnb - Sputnik Ελλάδα
Έως τις 28 Φεβρουαρίου οι διορθώσεις στα στοιχεία από μισθώσεις Airbnb
Η ΣΕΤΚΕ ζητά την τροποποίηση του νόμου, ώστε όσοι ασχολούνται με την τουριστική διαμονή να υποχρεούνται να εκδίδουν την απαραίτητη άδεια λειτουργίας και να κάνουν έναρξη στην εφορία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Στο «μικροσκόπιο» τα έσοδα των φορολογούμενων από βραχυχρόνιες μισθώσεις

«Πρέπει επιτέλους να γίνει κατανοητό ότι, η ενασχόληση με την τουριστική διαμονή δεν μπορεί να είναι "ξέφραγο αμπέλι" και πεδίο "αρπαχτής", αλλά μία επιχειρηματική δραστηριότητα, η οποία υπόκειται σε κανονισμούς, όρους και προϋποθέσεις, οι οποίες πρέπει να εφαρμόζονται απαρέγκλιτα από όλους», σημειώνει στην ανακοίνωση η ΣΕΤΚΕ.

 

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала