Κόσμος - Sputnik Ελλάδα
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Δίχως ουσιαστικό αποτέλεσμα η γερμανική νομοθεσία που προστατεύει τις πόρνες

CC0 / / Διχτυωτό καλσόν
Διχτυωτό καλσόν - Sputnik Ελλάδα
Δίχως ουσία αποδείχτηκε η νομοθεσία που το κοινοβούλιο της Γερμανίας έχει θέσει εν ισχύ, με στόχο την κοινωνική προστασία και την παροχή ασφάλισης στις γυναίκες που εργάζονται στο χώρο της πορνείας.

Παρά μια σειρά νόμων που επιτρέπουν στις πόρνες στη Γερμανία να διαθέτουν κοινωνική ασφάλιση, μόνο ένα μικρό ποσοστό γυναικών που εργάζονται στον χώρο αυτό έχουν εκμεταλλευτεί την ευκαιρία, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση.

Μόλις 76 από τις 200.000 γυναίκες που εργάζονται ως πόρνες στη Γερμανία έχουν καταγραφεί στις κρατικές υπηρεσίες, ανέφερε η Die Welt τη Δευτέρα, επικαλούμενη την απάντηση της κυβέρνησης σε μια έρευνα του Ελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (FDP).

Ο υπεύθυνος του FDP για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Γκίντ Γιένσεν, δήλωσε ότι η απάντηση της κυβέρνησης στην έρευνά της έδειξε ότι οι επιδιωκόμενοι στόχοι του νόμου δεν είχαν επιτευχθεί.

«Δεν υπήρξε καμία ουσιαστική βελτίωση», δήλωσε ο Γιένσεν στη Die Welt, προσθέτοντας ότι «οι επιδιωκόμενοι στόχοι δεν πληρούνται».

Η νομοθεσία για την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων στο χώρο της πορνείας, γνωστή και ως «Prostitutionsgesetz», τέθηκε εν ισχύ το 2002, επιτρέποντας στους εργαζομένους να εγγράφονται στα μητρώα για να λαμβάνουν κρατική ασφάλιση υγείας, συντάξεις και επιδόματα ανεργίας, με στόχο τη βελτίωση της κοινωνικής προστασίας των εργαζομένων και της νομική τους κατάστασης. Ένας άλλος νόμος για την πορνεία ψηφίστηκε από τη Γερμανία το 2017, ζητώντας από τις πόρνες να εγγραφούν στις τοπικές αρχές και να υποβάλλονται σε τακτικούς ιατρικούς ελέγχους.

Η απάντηση στην έρευνα έδειξε ότι οι περισσότερες πόρνες δεν επιθυμούν να εγγραφούν ως εργαζόμενοι στο χώρο του σεξ, επιλέγοντας να εγγραφούν σε κάποια διαφορετική επαγγελματική κατηγορία για να συνεχίσουν να εργάζονται ανώνυμα.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала