Εξετάζεται σχέδιο το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να θέτει βέτο σε αποφάσεις της Κομισιόν

© Φωτογραφία : Alexandros Michailidis / SOOCΣύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης - Sputnik Ελλάδα
Η Γαλλία και η Γερμανία πρότειναν το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, που περιλαμβάνει τους αρχηγούς των κρατών - μελών, να έχει το δικαίωμα να ανατρέπει αποφάσεις της Κομισιόν σε κάποιες περιπτώσεις προκειμένου να ενισχυθεί η ικανότητα των ευρωπαϊκών εταιρειών στον διεθνή ανταγωνισμό.

«Πρέπει να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε ένα δικαιότερο και πιο αποτελεσματικό ανταγωνισμό σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά στο μεταξύ, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι οι εταιρείες μας μπορούν πραγματικά να αναπτυχθούν και να ανταγωνιστούν. Αυτό συνεπάγεται αλλαγές στους υπάρχοντες κανονισμούς ανταγωνισμού. Η Γαλλία και η Γερμανία προτείνουν την εξέταση διαφορετικών εναλλακτικών. Εξετάστε αν το δικαίωμα προσφυγής του Συμβουλίου που θα μπορούσε να ανατρέψει αποφάσεις της Κομισιόν, θα ήταν κατάλληλο σε σαφώς καθορισμένες περιπτώσεις, υπό αυστηρούς όρους» αναφέρει μανιφέστο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.

Ο γάλλος υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Μπρούνο Λε Μερ και ο γερμανός υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας Πέτερ Αλτμάιερ παραχώρησαν νωρίτερα συνέντευξη Τύπου για την προώθηση του γαλλο-γερμανικού μανιφέστου στην ευρωπαϊκή βιομηχανική στρατηγική.

Εργαζόμενος στα γραφεία της Google στο Βερολίνο - Sputnik Ελλάδα
Στο στόχαστρο της Κομισιόν οι «αθέμιτες πρακτικές» των τεχνολογικών κολοσσών
Οι προτάσεις έρχονται λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά το μπλόκο της Κομισιόν στη συγχώνευση της γαλλικής εταιρείας σιδηροδρόμων Alstom με τη γερμανική Siemens.

Οι δύο εταιρείες σκόπευαν να δημιουργήσουν τον πρωταθλητή της σιδηροδρομικής βιομηχανίας για να μπορέσουν να ανταγωνιστούν ξένες εταιρείες και συγκεκριμένα της Κίνας. Το Παρίσι και το Βερολίνο στήριξαν την προτεινόμενη συμφωνία και εξέφρασαν τη λύπη τους για την απόφαση τη Κομισιόν. Ο Λε Μερ είχε αποκαλέσει την απόφαση πολιτικό και οικονομικό λάθος.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала