Κόσμος - Sputnik Ελλάδα
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Συμφωνία για απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από Συρία μέσω Ιράκ

© AFP 2023Τεθωρακισμένα των ΗΠΑ στο σημείο της τρομοκρατικής επίθεσης στην πόλη Μανμπίτζ της Συρίας στις 16 Ιανουαρίου, 2019
Τεθωρακισμένα των ΗΠΑ στο σημείο της τρομοκρατικής επίθεσης στην πόλη Μανμπίτζ της Συρίας στις 16 Ιανουαρίου, 2019 - Sputnik Ελλάδα
Ο αμερικανός πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την πρόθεσή του να αποσύρει τις αμερικανικές δυνάμεις από τη Συρία στα μέσα Δεκεμβρίου, κάνοντας λόγο για εμφανή ήττα του ISIS. Ωστόσο, το ακριβές χρονοδιάγραμμα δεν έχει ακόμα δοθεί.

Η Ουάσιγκτον διαβεβαίωσε τη Βαγδάτη ότι η απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία θα ολοκληρωθεί μόλις ολοκληρώσουν τη στρατιωτική επιχείρηση ανατολικά του Ευφράτη και δεν θα είναι αργότερα από την 1η Απριλίου, δήλωσε ο σύμβουλος του προέδρου του Ιράκ Χασίμ Μοστάφ.

«Τα στρατεύματα θα περάσουν μέσα από ιρακινό έδαφος. Φυσικά, υπάρχει συμφωνία μεταξύ Ιράκ και ΗΠΑ, οι φίλοι και σύμμαχοι, θα φύγουν από τη Συρία σύντομα και θα περάσουν από ιρακινό έδαφος με την άδεια του ιρακινών αρχών» πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ - Sputnik Ελλάδα
Κόσμος
Ο Τραμπ καλεί χώρες της ΕΕ να πάρουν πίσω μαχητές του ISIS που έχουν συλληφθεί στη Συρία
«Όλα πρέπει να γίνουν πριν από την 1η Απριλίου, αυτό μας είπαν οι ΗΠΑ. Μόλις ολοκληρωθεί η επιχείρηση στον ανατολικό Ευφράτη και την Μπανγκούτζε, θα αρχίσουν να αποσύρονται» δήλωσε στο περιθώριο του συνεδρίου για τη Μέση Ανατολή που διοργάνωσε το Valdai international.

Τον Δεκέμβριο ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε τη νίκη κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης ISIS και δήλωσε ότι θα αποσύρει τους περίπου 2.000 στρατιώτες που έχουν αναπτυχθεί στη χώρα της Μέσης Ανατολής.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала