Κλείνει το εργοστάσιο της Honda στη Βρετανία το 2021

CC0 / / Honda
Honda - Sputnik Ελλάδα
Το εργοστάσιο της Honda στη Βρετανία, απασχολεί περίπου 3.500 άτομα και κατασκευάζει ετησίως 150.000 αυτοκίνητα. Μεγαλύτερη έμφαση στην ηλεκτροκίνηση δηλώνει ότι θα επιδιώξει η Honda.

Η ιαπωνική αυτοκινητιστική εταιρία Honda, επιβεβαίωσε σήμερα ότι σχεδιάζει να κλείσει το μοναδικό της εργοστάσιο στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2021, καθώς η εταιρία θα στραφεί πλέον σε περιοχές με ανάπτυξη στα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα.

«Ενημερώθηκαν σήμερα οι υπάλληλοι για την πρόθεση (της εταιρίας) να κλείσει το εργοστάσιοι παραγωγής αυτοκινήτων στο Σουίντον του Ηνωμένου Βασιλείοιυ το 2021» αναφέρεται σε ανακοίνωση της Honda.

Η αυτοκινητοβιομηχανία δικαιολόγησε την επιλογή, της αυτή με το επιχείρημα πως επιδιώκει να αναδιαρθρώσει το κατασκευαστικό της δικτύου παγκόσμια για να δώσει έμβαση σε περιοχές όπου υπάρχει μεγαλύτερη παραγωγή ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων.

Το εργοστάσιο στην νοτιοδυτική πόλη του Σουίντον, παράγει 150.000 αυτοκίνητα ετησίως και απασχολεί περίπου 3.500 άτομα.

Βρετανία και ΕΕ σε διαφορετικές... κατευθύνσεις. - Sputnik Ελλάδα
Πρόβλημα στην ανταλλαγή πληροφοριών ένα Brexit χωρίς συμφωνία, προειδοποιεί το Λονδίνο

Η είδηση για το κλείσιμο του εργοστασίου έγινε αρχικά γνωστή από το SkyNews την περασμένη Δευτέρα. Το ειδησεογραφικό δίκτυο μετέδωσε ότι η Honda θα κρατήσει στο Ηνωμένο Βασίλειο μόνο τα κεντρικά γραφεία της στην πόλη Μπρακνελ και τις εγκαταστάσεις της για την ομάδα της Formula 1.

Η είδηση αυτή γίνεται γνωστή τη στιγμή που το Ηνωμένο Βασίλειο οδεύει προς έξοδο από την ΕΕ χωρίς συμφωνία. Πρόσφατα η μεγάλη αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Ford προειδοποίησε την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλίου, πως ένα άτακτο Brexit θα μπορούσε να αποβεί καταστροφικό για τον τομέα της βιομηχανίας.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала