Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Αρχές Μαρτίου το νέο ψηφιακό σύστημα υιοθεσιών και αναδοχών

© Φωτογραφία : SOOC/Alexandros MichailidisΗ αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Θεανώ Φωτίου
Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Θεανώ Φωτίου - Sputnik Ελλάδα
Το σύστημα θα λέει αμέσως στον κοινωνικό λειτουργό που έχει κάνει έκθεση ότι είναι κατάλληλος ο υποψήφιος ανάδοχος ή θετός γονέας, πού βρίσκονται τα παιδιά σε όλη την Ελλάδα.

Με στόχο να μην υπερβαίνει τους έξι με οχτώ μήνες η αναμονή των υποψήφιων ανάδοχων γονιών τίθεται σε εφαρμογή στις αρχές Μαρτίου το νέο ψηφιακό σύστημα αναδοχών και υιοθεσιών.

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, σήμερα υπάρχουν στα ιδρύματα περίπου 2.500 παιδιά, ενώ το ζήτημα της αναμονής αποτελεί «πληγή» για τους ανθρώπους που θέλουν να προχωρήσουν σε υιοθεσία.

«Ακόμη και μέσα στο καλύτερο ίδρυμα στον κόσμο, δημιουργούνται τεράστιες στερήσεις, το καλύτερο ίδρυμα δεν υποκαθιστά μία ανθρώπινη αγκαλιά αποκλειστικά δική σου», ανέφερε μιλώντας στον «Κόκκινο».

Αστυνομικός - Sputnik Ελλάδα
Ελλάδα
Εξάρθρωση κυκλώματος παράνομων υιοθεσιών στη Θεσσαλονίκη
Όπως εξήγησε το ίδιο το σύστημα θα λέει αμέσως στον κοινωνικό λειτουργό που έχει κάνει έκθεση ότι είναι κατάλληλος ο υποψήφιος ανάδοχος ή θετός γονέας, πού βρίσκονται τα παιδιά σε όλη την Ελλάδα».

«Το ίδιο ισχύει», συνέχισε, και «για τα ανάπηρα παιδιά, που περιμένουν μία αγκαλιά. Για αυτά κάνουμε την επαγγελματική αναδοχή, ώστε να μην μένουν μέσα στα ιδρύματα. Για τα παιδιά που βρίσκονται εγκαταλειμμένα σε νοσοκομεία, λαμβάνουμε και εκεί μέτρα, ώστε να αποφεύγεται η παραμονή είτε σε νοσοκομείο είτε σε μαιευτήριο».

Προβλέπεται ακόμα και η εκπαίδευση από την οποία θα περάσουν όλοι οι υποψήφιοι γονείς καθώς σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό «δεν είναι απλό πράγμα να πάρεις ένα παιδί που σε κάθε περίπτωση έχει υποστεί κάποια τραύματα».

Το σύστημα αναμένεται να ανοίξει το πρώτο 15νθήμερο του Μαρτίου και εκτιμάται ότι τα αποτελέσματα θα φανούν από τον πρώτο χρόνο εφαρμογής.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала