Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Η Ιερά Σύνοδος μόνο αρμόδιο όργανο να αποφασίσει για τις σχέσεις Εκκλησίας - Πολιτείας

© Φωτογραφία : George Vitsaras / SOOCΣύγκληση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος
Σύγκληση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος - Sputnik Ελλάδα
Σύμφωνα με την Ειδική Επιτροπή που έχει ορίσει η Ιερά Σύνοδος η αλλαγή φορέα μισθοδοσίας υπερβαίνει τις αρμοδιότητές της και θα ενημερώσει σχετικά για την εξέλιξη των συζητήσεων.

Η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας θα αποφασίσει, ως μόνο αρμόδιο όργανο, για τις σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση η Ειδική Επιτροπή που είχε συνάντηση με εκπροσώπους της Πολιτείας υπό τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, στο Συνοδικό Μέγαρο.

Συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, στο Μέγαρο Μαξίμου, στις 6 Νοεμβρίου, 2018 - Sputnik Ελλάδα
Ελλάδα
Αυτό είναι το σχέδιο Συμφωνίας Πολιτείας και Εκκλησίας, δεν αλλάζει η μισθοδοσία ιερέων
Σύμφωνα με το ανακοινωθέν, στη συνάντηση έγινε αναφορά στο προτεινόμενο Πλαίσιο Συμφωνίας Πολιτείας- Εκκλησίας που είχε παραδοθεί στην προηγούμενη συνάντηση στο Υπουργείο Παιδείας.
«Ως Επιτροπή, κινηθήκαμε με βάση την Απόφαση της Ιεραρχίας της 16ης Νοεμβρίου 2018, η οποία οριοθέτησε το έργο μας, ενώ λάβαμε υπ' όψιν μας, τόσο το από 12-2-2019 Κοινό Ανακοινωθέν των δύο Αντιπροσωπειών, του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, όπου, κατά το Κοινό Ανακοινωθέν, «διαπιστώθηκε η απόλυτη σύμπνοια και ταύτιση απόψεων των δύο Εκκλησιών τόσο επί των προτάσεων αναθεωρήσεως του Συντάγματος όσο και επί της διατηρήσεως του ισχύοντος καθεστώτος μισθοδοσίας του Ορθοδόξου Ιερού Κλήρου», όσο και την σχετική απόφαση του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος (Ι.Σ.Κ.Ε.)», αναφέρει η Ειδική Επιτροπή.

Όπως τονίζει η αλλαγή του φορέα μισθοδοσίας υπερβαίνει την εντολή που έχει η επιτροπή και για τον λόγο αυτό θα ενημερωθεί η Ιερά Σύνοδος.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала