Η Ινδία ο μεγαλύτερος εισαγωγέας πετρελαίου της Βενεζουέλας μετά τις κυρώσεις των ΗΠΑ

CC0 / / Διυλιστήρια
Διυλιστήρια - Sputnik Ελλάδα
Η αναστολή των εισαγωγών πετρελαίου της Βενεζουέλας από τις ΗΠΑ και το συνακόλουθο μπλοκάρισμα των περιουσιακών στοιχείων της PDVSA, κατέστησαν το Νέο Δελχί τον μεγαλύτερο εισαγωγέα αργού πετρελαίου της Βενεζουέλας τον Φεβρουάριο.

Η Ινδία αναδείχθηκε ως ο μεγαλύτερος αγοραστής αργού πετρελαίου της Βενεζουέλας τον Φεβρουάριο, αφού οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις στην PDVSA, τον πετρελαϊκό γίγαντα της χώρας της Λατινικής Αμερικής, σύμφωνα με το κανάλι ειδήσεων NDTV.

Η Ινδία εισάγει από τις αρχές Φεβρουαρίου περί τα 620.000 βαρέλια αργού πετρελαίου της Βενεζουέλας την ημέρα, ποσότητα αυξημένη κατά 66% από τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με το κανάλι ειδήσεων NDTV.

Οι συνολικές εξαγωγές της Βενεζουέλας μειώθηκαν σε 1,1 εκατ. βαρέλια ημερησίως αυτό το μήνα, ή 9,2% από τον Ιανουάριο, όταν οι παραδόσεις πετρελαίου της Βενεζουέλας προς τις ΗΠΑ ανεστάλησαν εξαιτίας των κυρώσεων.

Οι ΗΠΑ μπλόκαραν περιουσιακά στοιχεία αξίας περίπου 7 δισ. δολαρίων της PDVSA, της κρατικής πετρελαϊκής επιχείρησης της Βενεζουέλας και άρχισαν να μεταφέρουν τον έλεγχο της εταιρείας στον ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουάιδο, ο οποίος στις 23 Ιανουαρίου αυτοανακηρύχθηκε προσωρινός πρόεδρος της χώρας.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, υποστηριζόμενος από την Κίνα, το Μεξικό και τη Ρωσία, κατηγόρησε τον Γκουάιδο ότι ενεργούσε σύμφωνα με τις οδηγίες των ΗΠΑ και ισχυρίστηκε ότι η Ουάσινγκτον σχεδίαζε μαζί με τους αντιπάλους της κυβέρνησής του να τον ανατρέψουν και να εκμεταλλευτούν τα περιουσιακά στοιχεία της Βενεζουέλας.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала