Μεγάλου για κόκκινα δάνεια: Συμφωνία συστημικών τραπεζών για μείωση κατά 50 δισ. έως 2021

CC0 / / Χρήματα σε καραβάκι
Χρήματα σε καραβάκι - Sputnik Ελλάδα
Υπάρχει ισχυρό ενδιαφέρον από διεθνή funds για την αγορά ελληνικών μη εξυπηρετούμενων δανείων σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστο Μεγάλου.

Ως το μεγαλύτερο πρόβλημα για την οικονομία αναγνώρισε το υψηλό επίπεδο των «κόκκινων» δανείων στην Ελλάδα ο ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου.

ΔΝΤ - Sputnik Ελλάδα
ΔΝΤ: Χρειάζονται συντονισμένα βήματα για τα «κόκκινα» δάνεια
Τόνισε ότι αν και υπάρχει σημαντική βελτίωση «θα προτιμούσε να δει ακόμη μεγαλύτερη στη μείωση του όγκου των μη εξυπηρετούμενων δανείων στους ισολογισμούς των τραπεζών».

«Οι τέσσερις συστημικές τράπεζες συμφώνησαν μεταξύ τους να μειώσουν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια από τώρα έως το 2021 κατά 50 δισ. ευρώ. Τα 50 δισ. ευρώ αντιστοιχούν σχεδόν στο 28% του ΑΕΠ (ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος) της χώρας», ανέφερε μιλώντας στο CNBC.

«Είχαμε καταστάσεις, όπου τα funds ανταγωνίζονταν και στη διαδικασία του ανταγωνισμού έπρεπε να πληρώσουν σημαντικό ποσό χρημάτων για τον έλεγχο, ώστε να είναι σε θέση να υποβάλουν προσφορά για αυτά τα στοιχεία ενεργητικού. Είμαστε πολύ ευτυχείς ως εντολείς για την πώληση των δανείων αυτών για το επίπεδο του ανταγωνισμού και το επίπεδο της δραστηριότητας στην αγορά μη εξυπηρετούμενων δανείων. Θα τολμούσα να πω ότι μία από τις πιο ενδιαφέρουσες κατηγορίες στοιχείων ενεργητικού στην Ελλάδα αυτές τις ημέρες είναι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια στη χώρα» σημείωσε, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала