Κίνδυνος σύγκρουσης; Αστεροειδής θα περάσει ξυστά από τη Γη

CC0 / UKT2 / spaceΑστεροειδής
Αστεροειδής - Sputnik Ελλάδα
Νωρίτερα σήμερα, επιστήμονες φέρονται να δήλωσαν ότι αν και ο διαστημικός βράχος αναμένεται να κάνει ένα σχετικά «στενό πέρασμα» από τη Γη, η τροχιά δείχνει ότι οι πιθανότητες μεγάλης σύγκρουσης είναι μικρές.

Τεράστιος αστεροειδής που εκτιμάται ότι έχει διάμετρο 85 μέτρων — περίπου στο μέγεθος του Μπιγκ Μπεν στο Λονδίνο — πρόκειται να περάσει την Πέμπτη δίπλα από τη Γη με ταχύτητα 48.959 χιλιομέτρων την ώρα.

Ο Dubbed 2013 MD8, ο αστεροειδής πρόκειται να περάσει ξυστά από τον πλανήτη μας, σε απόσταση 4,8 εκατ. χιλιομέτρων ή περίπου 13 φορές η απόσταση της Γης με τη Σελήνη.

Επιστήμονες της NASA από την πλευρά τους διαβεβαίωσαν ότι ο αστεροειδής, που ανήκει στην κατηγορία των «αντικειμένων κοντά στη Γη» δεν αποτελεί κίνδυνο για τον πλανήτη.

«Η NASA δεν γνωρίζει για αστεροειδή ή κομήτη που να βρίσκεται σε τροχιά σύγκρουσης με τη Γη, έτσι η πιθανότητα για μεγάλη σύγκρουση είναι ελάχιστη» σημείωσαν.

Προέβλεψαν ότι κανένα μεγάλο διαστημικό αντικείμενο δεν είναι πιθανό να προσκρούσει στη Γη «τα επόμενα πολλά εκατοντάδες χρόνια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η NASA έβγαλε φωτογραφία τον «Αστεροειδή της Αποκάλυψης» που θα μπορούσε να χτυπήσει τη Γη

Η NASA θεωρεί επικίνδυνο έναν αστεροειδή αν αυτός πλησιάσει σε ακτίνα 7,4 εκατομμυρίων χιλιομέτρων από τον πλανήτη μας.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала