Σε ιστορικό υψηλό η τιμή του παλλάδιου

© AP Photo / Matthew BrownΜεταλλείο παλλάδιου στις ΗΠΑ
Μεταλλείο παλλάδιου στις ΗΠΑ - Sputnik Ελλάδα
Η τιμή του μετάλλου βρίσκεται κοντά στα 1.500 δολάρια ανά ουγγιά, το υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών. Ποιοι παράγοντες ευνοούν την αύξηση της αξίας του παλλάδιου.

Στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών έκλεισε την Τρίτη η τιμή του παλλάδιου στα χρηματιστήρια εμπορευμάτων.

Τα χαμηλά αποθέματα και η αυξημένη ζήτηση από την Κίνα, έχουν οδηγήσει την τιμή του μετάλλου κοντά στα 1.500 δολάρια ανά ουγγιά.

Μάλιστα, οι αναλυτές εκτιμούν ότι η συρρίκνωση των αποθεμάτων θα συνεχιστεί καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, καθώς οι αυστηρότεροι κανονισμοί για τις εκπομπές αερίου αυξάνουν τη διεθνή ζήτηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το παλλάδιο έχει κεφαλαιοποιήσει, σε μεγάλο βαθμό, την «απομάκρυνση» από τους κινητήρες ντίζελ, αλλά και τις θετικές προοπτικές χρήσης σε υβριδικά οχήματα.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, το συγκεκριμένο μέταλλο να μην επηρεάζεται από τις συνέπειες της συρρίκνωσης της παγκόσμιας αγορά αυτοκινήτου.

Σε υψηλό 10 μηνών ο χρυσός

Την ίδια στιγμή, η τιμή του χρυσού εκτινάχθηκε απόψε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων σχεδόν 10 μηνών, βρίσκοντας στήριξη στην αποδυνάμωση του δολαρίου και στην εμπορική διένεξη ΗΠΑ — Κίνας.

Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε, ότι η τιμή του πολύτιμου μετάλλου, από την αρχή του 2019, έχει καταγράψει σωρευτικά κέρδη της τάξης του 3,6%, λαμβάνοντας ώθηση και από τις προσδοκίες «παγώματος» της αύξησης των επιτοκίων της Federal Reserve.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала