Η Ρωσία αναπτύσσει τουριστικό διαστημικό σκάφος που πετά σε χαμηλή τροχιά γύρω από τη Γη

CC0 / / Η θέα από το διάστημα
Η θέα από το διάστημα - Sputnik Ελλάδα
Την επανάσταση στον τουρισμό επιδιώκει να φέρει Ρωσία, η οποία αναπτύσσει ένα «διαστημικό σκάφος» ικανό να απογειωθεί από συνηθισμένα αεροδρόμια για να μεταφέρει τους τουρίστες σε χαμηλή τροχιά.

Η Ρωσία αναπτύσσει ένα «διαστημικό σκάφος» ικανό να απογειωθεί από συνηθισμένα αεροδρόμια για να μεταφέρει τους τουρίστες σε τροχιά πλησίον της γης με την υποστήριξη των ομάδων εργασίας των Εθνικών Τεχνολογικών Πρωτοβουλιών (NTI) AeroNet και SpaceNet, επεσήμανε στο Sputnik ο επικεφαλής σχεδιαστής της NPO Aviation και οι διαστημικές τεχνολογίες Αλεξάντερ Μπεγκάκ.

«Έχουμε την ευκαιρία να προσγειωθούμε σε οποιοδήποτε αεροδρόμιο, η συσκευή προσγειώνεται σαν αεροπλάνο… Τώρα υπολογίζουμε τον βέλτιστο χρόνο για διαστημικό ταξίδι, μία άνετη πτήση», είπε ο Μπεγκάκ. Η ανάπτυξη ενός μη επανδρωμένου διαστημικού σκάφους που ονομάστηκε Selena Space Yacht ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια, σημείωσε.

Σύμφωνα με την ιδέα του σχεδιαστή, το όχημα θα εισέρχεται στο διάστημα με μέγιστη ταχύτητα 3,5 mach (2,688 μίλια ανά ώρα) σε ύψος 120-140 χιλιομέτρων και θα επιστρέφει πίσω στην ατμόσφαιρα με ταχύτητα 0,85 mach.

Θα δημιουργηθούν συνολικά τρία «διαστημικά σκάφη», με έξι θέσεις επιβατών και μία για τον πιλότο. Παρά το γεγονός ότι το διαστημικό σκάφος θα είναι μη επανδρωμένο, ο πιλότος θα είναι παρών για την ευκολία των επιβατών.

«Θα υπάρχει πιλότος στο σκάφος, αλλά δεν θα ελέγχει το διαστημικό σκάφος, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι άνθρωποι πρέπει να αισθάνονται άνετα, γνωρίζοντας ότι υπάρχει πιλότος επί του σκάφους», δήλωσε ο Μπεγκάκ.

Το κόστος της πτήσης θα είναι περίπου 200.000-300.000 δολάρια ανά άτομο, με τις πρώτες πτήσεις να μπορούσαν να ξεκινήσουν σε 5 χρόνια, πρόσθεσε.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала