Κόσμος - Sputnik Ελλάδα
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Συνασπισμός 16 πολιτειών των ΗΠΑ μηνύουν τον Τραμπ για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Όπως ήταν φυσικό, η κίνηση του Αμερικανού προέδρου να κηρύξει κατάσταση εθνικής έκτακτής ανάγκης θα προκαλούσε αντιδράσεις στις ΗΠΑ. Ειδικότερα, 16 αμερικανικές πολιτείες κατέθεσαν αγωγή κατά του Ντόναλντ Τραμπ.

Ένας συνασπισμός 16 αμερικανικών πολιτειών με επικεφαλής την Καλιφόρνια κατέθεσε αγωγή κατά της κυβέρνησης του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για την απόφαση του να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με σκοπό να εξασφαλίσει χρήματα για την κατασκευή ενός τείχους στα σύνορα μεταξύ ΗΠΑ και Μεξικού.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Τραμπ υπέγραψε μια διακήρυξη κατάστασης εθνικής έκτακτης ανάγκης με στόχο να εξασφαλίσει χρηματοδότηση για την κατασκευή του συνοριακού τείχους. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναγνώρισε ότι πιθανότατα θα δεχθεί μηνύσεις για την κήρυξη της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, επισημαίνοντας την πεποίθησή του ότι θα επικρατήσει σε οποιαδήποτε διαμάχη προκύψει στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα The New York Times, η αγωγή ασκήθηκε τη Δευτέρα στο αμερικανικό Επαρχιακό Δικαστήριο της Βόρειας Επαρχίας της Καλιφόρνιας.

«Σήμερα, την Ημέρα των προέδρων, φέρνουμε τον πρόεδρο Τραμπ στο δικαστήριο για να εμποδίσουμε την κατάχρηση της προεδρικής εξουσίας… Καταθέτουμε αγωγή κατά του πρόεδρου Τραμπ για να τον εμποδίσουμε να δεσμεύσει μονομερώς τα κονδύλια των φορολογουμένων που το Κογκρέσο νόμιμα διέθεσε για τους κατοίκους των πολιτειών μας. Για τους περισσότερους από εμάς, το Γραφείο της προεδρίας δεν είναι τόπος για θέατρο», δήλωσε ο Γενικός Εισαγγελέας της Καλιφόρνιας Χαβιέ Βέτσερα, όπως ανέφεραν οι New York Times.

Οι διαφωνίες του Τραμπ με τους Δημοκρατικούς για το θέμα του συνοριακού τείχους έχοει ήδη οδηγήσει σε ένα «shutdown» της ομοσπονδιακής κυβέρνησης διάρκειας 35 ημερών που έληξε πριν από λίγες εβδομάδες.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала