Κόσμος - Sputnik Ελλάδα
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Σύμβουλος Άσσαντ: H χορήγηση αυτονομίας στους Κούρδους θα διχοτομούσε τη Συρία

© Sputnik / Alexei DanichevΤο κεντρικό τζαμί της Δασμακού στη Συρία
Το κεντρικό τζαμί της Δασμακού στη Συρία - Sputnik Ελλάδα
Η χορήγηση αυτονομίας στους Κούρδους θα οδηγούσε σε διχοτόμηση της Συρίας, μια προοπτική που είναι αδύνατο να συμβεί δεδομένου ότι η χώρα αποτελεί «χωνευτήρι» διαφόρων θρησκευτικών και εθνοτικών ομάδων που έχουν ίσες ευκαιρίες ανέφερε η Μπουθαίνα, Σααμπάν, σύμβουλος του Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Η Μπουθαίνα Σααμπάν, σύμβουλος του Μπασάρ Αλ Άσαντ συμμετείχε σε διήμερη συνδιάσκεψη για τη Μέση Ανατολή, στη Μόσχα.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας της ανέφερε πως είναι αδύνατο να χορηγηθεί αυτονομία στους Κούρδους της Συρίας.

«Αυτονομία σημαίνει τη διαίρεση της Συρίας, δεν έχουμε τρόπο να χωρίσουμε τη Συρία, έχουμε Αρμένιους, έχουμε Καυκάσιους, έχουμε Τούρκους, έχουμε Μουσουλμάνους, έχουμε Σία, έχουμε Ντρουζ, Χριστιανούς, πες τους όπως θες. Η Συρία είναι ένα χωνευτήρι για όλους και όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι μπροστά στο συριακό νόμο και το συριακό σύνταγμα», δήλωσε η Σααμπάν στους δημοσιογράφους, ερωτώμενοι για το ενδεχόμενο της Δαμασκού να χορηγήσει αυτονομία στους Κούρδους.

Τον Μάρτιο του 2016, οι Κούρδοι της Συρίας δήλωσαν μονομερώς τη δημιουργία μιας ομοσπονδιακής περιοχής στις περιοχές που ελέγχουν στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Η δήλωση απορρίφθηκε από τη συριακή κυβέρνηση, η οποία ανέφερε ότι δεν είχε νομική βάση.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала