Ανοίγει την επόμενη εβδομάδα η πλατφόρμα για την επιδότηση ενοικίου

© Φωτογραφία : Alexandros Michailidis / SOOCΑθήνα
Αθήνα - Sputnik Ελλάδα
Επί τάπητος ετέθη, σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο, η επιδότηση ενοικίου. Στο θέμα αναφέρθηκαν τόσο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όσο και αρκετά στελέχη της κυβέρνησης.

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, να ανοίξει η πλατφόρμα για τους δικαιούχους του επιδόματος ενοικίου και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι το τέλος Μαρτίου.

Στόχος της κυβέρνησης, όπως αναφέρουν οι πηγές που επικαλείται το ΑΜΠΕ, είναι στις αρχές Απριλίου να καταβληθούν αναδρομικά από 1/1/2019 τα ποσά στους δικαιούχους.

Ο Αλέξης Τσίπρας στο υπουργικό συμβούλιο - Sputnik Ελλάδα
Τι είπε ο Τσίπρας στο υπουργικό για «παραπολιτικά κουτσομπολιά» και επιδοτήσεις ενοικίου

Κατά τη διάρκεια του σημερινού υπουργικού συμβουλίου υπήρξε, άλλωστε, τοποθέτηση από αρκετά στελέχη της κυβέρνησης στην κατεύθυνση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για τη στεγαστική πολιτική που θα ακολουθεί, ώστε να γίνει προσιτή η κατοικία.

Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίστηκε η δημιουργία ειδικής επιτροπής από τα υπουργεία Οικονομίας, Οικονομικών και Εργασίας, την οποία θα συνδράμουν και τα υπόλοιπα υπουργεία που εμπλέκονται, με στόχο να κατατεθεί προς συζήτηση μια συνολική πρόταση για την προσφορά στέγης που θα απαντά και στις σύγχρονες προκλήσει.

Επί τάπητος ετέθησαν και οι προκλήσεις. Συγκεκριμένα, συζητήθηκε εκτενώς το θέμα των μακροχρόνιων μισθώσεων — το γνωστό Airbnb — το οποίο πέραν των θετικών επιπτώσεων στην ελληνική οικονομία, έχει δημιουργήσει ένα ζήτημα που αφορά στην προσφορά κατοικιών αλλά και στην εκτόξευση των τιμών των ενοικίων.

Η εν λόγω επιτροπή των τριών υπουργείων αναμένεται να μελετήσει διεξοδικά το ζήτημα και να προτείνει δράσεις εξισορόπησης των θετικών και των αρνητικών επιπτώσεων.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала