Κόσμος - Sputnik Ελλάδα
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Απαράλλαχτες οι απαιτήσεις προς τη Ρωσία για τη διάσωση της INF, το μήνυμα του Βερολίνου

© AFP 2023 / JOHN MACDOUGALLΤο Ράιχσταγκ στο Βερολίνο
Το Ράιχσταγκ στο Βερολίνο - Sputnik Ελλάδα
Οι απαιτήσεις προς τη Ρωσία για τη διάσωση της Συνθήκης INF παραμένουν απαράλλαχτες, σημείωσε η κυβερνητικός εκπρόσωπος της Γερμανίας, σχολιάζοντας την ετήσια ομιλία του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ομοσπονδιακή Συνέλευση.

Κάλεσμα προς τη Ρωσία να διατηρήσει τη Συνθήκη Πυρηνικών Όπλων Ενδιάμεσου Βεληνεκούς (INF), διευθετώντας τις παραβιάσεις για τις οποίες την κατηγορούν οι ΗΠΑ, απηύθυνε η κυβερνητικός εκπρόσωπος της Γερμανίας, Ουλρίκε Ντέμερ.

Τα βλέμματα στην ετήσια ομιλία του Πούτιν στην Ομοσπονδιακή Συνέλευση της Ρωσίας - Sputnik Ελλάδα
Κόσμος
Τα βλέμματα στην ετήσια ομιλία του Πούτιν στην Ομοσπονδιακή Συνέλευση της Ρωσίας

«Οι απαιτήσεις προς τη Ρωσία για την πλήρη και διαφανή μείωση των επίμαχων πυραύλων για να σώσει την INF παραμένουν απαράλλαχτες. Μένει πολύς χρόνος μέχρι το πέρας της περιόδου των έξι μηνών, δήλωσε ειδικότερα η ίδια, απαντώντας σε ερώτηση του Sputnik μετά από την ετήσια ομιλία του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ομοσπονδιακή Συνέλευση, στη διάρκεια της οποίας έκανε λόγο για απάντηση από μέρους της Ρωσίας σε περίπτωση ανάπτυξης νέων αμερικανικών πυραύλων στην Ευρώπη.

Ο Ρώσος πρόεδρος προειδοποίησε, σήμεραμ ότι η ανάπτυξη αμερικανικών πυραύλων στην Ευρώπη συνιστά απειλή για την ασφάλεια της Ρωσίας, τονίζοντας ότι θα αναγκαστεί να λάβει μέτρα σε περίπτωση που οι ΗΠΑ αναπτύξουν πυραύλους στην Ευρώπη. Παράλληλα, κάλεσε τις ΗΠΑ να υπολογίσουν την ταχύτητα και το εύρος των προηγμένων όπλων της Ρωσίας, προτού δράσουν. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πούτιν σε ΗΠΑ: Πρώτα υπολογίστε ταχύτητα και βεληνεκές των ρωσικών όπλων και μετά δράστε

Σημειώνεται ότι οι ΗΠΑ έχουν ανακοινώσει ότι αναστέλλουν τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την INF, αρχής γενομένης από τις 2 Φεβρουαρίου, ξεκινώντας τη διαδικασία αποχώρησης από τη Συνθήκη, η οποία θα διαρκέσει έξι μήνες, εκτός και εάν η Μόσχα διορθώσει τις παραβιάσεις που φέρεται να κάνει όσον αφορά στη Συνθήκη.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε, αργότερα, ότι και η Μόσχα αναστέλλει τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη Συνθήκη, απαντώντας στην κίνηση των ΗΠΑ.

Η Ουάσινγκτον υποστηρίζει ότι η Ρωσία παραβιάζει τους κανονισμούς της INF, κατηγορίες που η Μόσχα απορρίπτει.  

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала