Κόσμος - Sputnik Ελλάδα
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Οι ΗΠΑ θα συγχωνεύσουν το προξενείο με την πρεσβεία τους στην Ιερουσαλήμ τον Μάρτιο

CC0 / / H πόλη της Ιερουσαλήμ
H πόλη της Ιερουσαλήμ - Sputnik Ελλάδα
Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ επιβεβαίωσε πως οι ΗΠΑ θα υλοποιήσουν το σχέδιο τους για συγχώνευση της Πρεσβείας και του Προξενείου τους στην Ιερουσαλήμ τον Μάρτιο.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα προχωρήσουν με τα σχέδιά τους για να συγχωνεύσουν την Πρεσβεία και το Προξενείο τους στην Ιερουσαλήμ τον Μάρτιο, επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών στο Σπούτνικ την Τρίτη.

«Μπορώ να το επιβεβαιώσω», δήλωσε ο εκπρόσωπος όταν του ζητήθηκε να επιβεβαιώσει ότι η αλλαγή θα τεθεί σε ισχύ τον Μάρτιο.

Ο υπουργός Εξωτερικών Μάικλ Πομπέο ανακοίνωσε τον περασμένο Οκτώβριο ότι οι ΗΠΑ θα συγχωνεύσουν την Πρεσβεία και το Γενικό Προξενείο στην Ιερουσαλήμ σε μια διπλωματική αποστολή με σκοπό την ενίσχυση της αποτελεσματικότητάς της.

Οι αμερικανικές σχέσεις με την Παλαιστινιακή Αρχή διεξάγονται παραδοσιακά μέσω του Γενικού Προξενείου στην Ιερουσαλήμ, καθιστώντας την αποστολή μία de facto πρεσβεία στην Παλαιστίνη, την οποία οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν επίσημα αναγνωρίσει ως κράτος.

Ο Πομπέο δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συστήσουν μία νέα Υπηρεσία Παλαιστινιακών Υποθέσεων στην Πρεσβεία της Ιερουσαλήμ, η οποία θα υπάγεται στον πρεσβευτή των ΗΠΑ στο Ισραήλ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μετέφερε την πρεσβεία από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ τον Μάιο του 2018.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала