Καλλισθενική γυμναστική: Συνδυασμός ομορφιάς και δύναμης

Αναρωτιέστε πώς θα μπορούσατε να αποκτήσετε ένα καλλίγραμμο και δυνατό σώμα; Η ομάδα Calisthenics μας δείχνει τη μέθοδο για να συνδυάσουμε τη σωματική με τη ψυχική μας ομορφιά.

Η καλλισθενική γυμναστική διακρίνεται από τρία βασικά χαρακτηριστικά την ενδυνάμωση, την ισορροπία και την ευλυγισία. Πρόκειται για ένα σύστημα προπόνησης με το οποίο μπορεί να γυμνάσει κάποιος όλες τις μυϊκές ομάδες του σώματος. Στην καλλισθενική άσκηση συμπεριλαμβάνονται ακροβατικά, στοιχεία από ενόργανη, καθώς και συνδυαστικές ασκήσεις μαζί με άλλα άτομα. «Αυτό που την κάνει ξεχωριστή σαν είδος άσκησης είναι το ότι μπορείς να πετύχεις πράγματα με το σώμα σου, κάτι το οποίο δεν θα ήταν εφικτό με κάποιο άλλο είδος άσκησης, όπως για παράδειγμα, ακροβατικές και δυναμικές ασκήσεις», λέει ο Δημήτρης Γιαμπουράς, προπονητής στο Calisthenics

Η ονομασία προέρχεται από τις αρχαιοελληνικές λέξεις «κάλλος», που σημαίνει ομορφιά και «σθένος», που σημαίνει δύναμη (σωματική και ψυχική). Αυτός είναι και ο βασικός στόχος αυτής της γυμναστικής και ταυτόχρονα επιδίωξη της ομάδας Calisthenics. Μπορεί στην αρχή να δείχνει δύσκολο ωστόσο, τα πάντα είναι θέμα προπόνησης και τα αποτελέσματα τόσο στη φυσική κατάσταση, όσο και στο σώμα φαίνονται ήδη από τον πρώτο μήνα.

Η καλλισθενική ως μέθοδος προπόνησης χρησιμοποιούνταν σε μεγάλο βαθμό στην αρχαία Ελλάδα, αλλά και σε πολλές άλλες χώρες. «Οι ασκήσεις με το σωματικό βάρος ήταν ο βασικός τρόπος εκγύμνασης στην αρχαιότητα», μας λέει ο προπονητής Δημήτρης Γιαμπουράς.

Οι προπονητές Τάσος Βορέας και Δημήτρης Γιαμπουράς ασχολούνται με την καλλισθενική γυμναστική σχεδόν δέκα χρόνια. Η Κατερίνα Μαυρομάτη, μέλος της ομάδας Calisthenics, θεωρεί πως αυτή η άσκηση την έχει βοηθήσει να γίνει καλύτερη στο άθλημά της, στο pole dancing δουλεύοντας περισσότερο την ευλυγισία και τη δύναμή της. Ο Παντελής Μίχος, το πιο πρόσφατο μέλος της ομάδας, είχε δοκιμάσει στο παρελθόν διάφορες μορφές άσκησης, η συγκεκριμένη όμως τον κέρδισε περισσότερο με αποτέλεσμα να θέλει να ασχοληθεί επαγγελματικά στο μέλλον.

Η ανταπόκριση του κοινού κάθε χρόνο αυξάνεται ολοένα και περισσότερο και πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν την καλλισθενική ως έναν εναλλακτικό τρόπο άσκησης.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала