Κόσμος - Sputnik Ελλάδα
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Εισήγαγαν ελληνικά ροδάκινα, τα «βάφτιζαν» σερβικά και τα πουλούσαν στη Ρωσία

© Sputnik / Alexandr Polegenko / Μεταφορά στο αρχείο φωτογραφίαςΡοδάκινα
Ροδάκινα - Sputnik Ελλάδα
Σε συλλήψεις εμπόρων φρούτων και προσαγωγές αγροτών προχώρησαν οι αρχές της Σερβίας. Εισήγαγαν ροδάκινα από την Ελλάδα, τα «βάφτιζαν» σερβικά και τα πουλούσαν στη Ρωσία.

Οι αρχές της Σερβίας προχώρησαν στη σύλληψη πέντε εμπόρων φρούτων οι οποίοι εισήγαγαν ροδάκινα από την Ελλάδα, τα «βάφτιζαν» σερβικά και στη συνέχεια τα πουλούσαν στη Ρωσία, όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Εσωτερικών της Σερβίας.

Οι συλλήψεις έγιναν στο πλαίσιο επιχείρησης της υπηρεσίας δίωξης οικονομικού εγκλήματος της Σερβίας.

Μεταξύ Ρωσίας και Σερβίας ισχύει από τον Αύγουστο του 2000 καθεστώς ελεύθερου εμπορίου.

Εκτός από τις συλλήψεις, έγιναν και 54 προσαγωγές αγροτών που παρείχαν παραστατικά έγγραφα στους εμπόρους ώστε να «βαφτίζουν» σερβικά τα ελληνικά φρούτα, όπως ανέφερε η ανακοίνωση του σερβικού υπουργείου.

Στο κύκλωμα που δρούσε από τα μέσα του 2017 μέχρι σήμερα, συμμετείχαν οι εταιρίες «Coja Promet», «Citrum AKZ» και «D&B Trans» και μεγάλος αριθμός αγροτών. Οι τρεις εταιρείες προχωρούσαν στην εισαγωγή φρούτων από την Ελλάδα, εξασφάλιζαν παραστατικά παραγωγής από αγρότες της Σερβίας και στη συνέχεια προχωρούσαν σε εξαγωγή στη Ρωσία.

Το υπ. Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι τα διαφυγόντα κέρδη των εταιρειών από την παράνομη δραστηριότητα ξεπερνούν το ένα εκατ. ευρώ.

Ροδάκινα - Sputnik Ελλάδα
Ρωσικό εμπάργκο: Πώς οι Έλληνες παραγωγοί έμειναν χωρίς ρωσική αγορά και ευρωπαϊκή στήριξη
Υπενθυμίζεται ότι από το 2014 η Δύση έχει επιβάλει κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας και η Μόσχα απάντησε με εμπάργκο στην εισαγωγή τροφίμων. Σοβαρά προβλήματα αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν οι Έλληνες παραγωγοί διαφόρων προϊόντων, μεταξύ των οποίων και ροδάκινων.

Συνεταιρισμοί της Βόρειας Ελλάδας, μιλώντας παλαιότερα στο Sputnik, είχαν κάνει λόγο για καταστροφή που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, γεγονός που επιβεβαίωσαν και στο πλαίσιο των πρόσφατων κινητοποιήσεων.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала