Κόσμος - Sputnik Ελλάδα
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Ο Τραμπ ανανεώνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης σχετικά με τα πλοία των ΗΠΑ στην Κούβα

CC0 / skeeze / shipΠλοίο_Ναυτιλιακά καύσιμα
Πλοίο_Ναυτιλιακά καύσιμα - Sputnik Ελλάδα
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την επέκταση για την περίοδο ενός έτους της κατάστασης έκτακτης ανάγκης κατά της Κούβας με σκοπό να ρυθμίζει τις δραστηριότητες των αμερικανικών πλοίων στα χωρικά ύδατα της Κούβας.

Η αμερικανική κυβέρνηση ανανέωσε την κήρυξη της κατάστασης έκτακτης ανάγκης κατά της Κούβας, η οποία τέθηκε εν ισχύ για πρώτη φορά πριν από 23 χρόνια και αφορά την ρύθμιση της αγκυροβόλησης και της μετακίνησης των πλοίων των ΗΠΑ στα χωρικά ύδατα της Κούβας, δήλωσε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σε δήλωση του.

«Συνεχίζω για την περίοδο ενός έτους την εθνική έκτακτη ανάγκη που αναγγέλθηκε σε προκηρύξεις… σε σχέση με την Κούβα», δήλωσε ο Τραμπ την Τρίτη. «Η μη εξουσιοδοτημένη είσοδος πλοίου που έχει νηολογηθεί από τις ΗΠΑ σε χωρικά ύδατα της Κούβας και η κατάσταση στην Κούβα εξακολουθούν να αποτελούν μία ασυνήθιστη και σημαντική απειλή για την εθνική ασφάλεια και την εξωτερική πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών».

Η διακήρυξη εξουσιοδοτεί την αμερικανική κυβέρνηση να συνεχίσει να ρυθμίζει την αγκυροβόληση και τη μετακίνηση των πλοίων σε χωρικά ύδατα της Κούβας, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ο Τραμπ δήλωσε ότι επεκτείνει την κήρυξη μιας κατάστασης εθνικής έκτακτης ανάγκης που τέθηκε σε ισχύ για πρώτη φορά την 1η Μαρτίου 1996 και τροποποιήθηκε και επεκτάθηκε το 2004, το 2016 και το 2018, στη βάση μιας πιθανής διατάραξης των σχέσεων των Ηνωμένων Πολιτειών με την Κούβα.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала