Κόσμος - Sputnik Ελλάδα
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Ο Τραμπ επεκτείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης κατά της Λιβύης

© Sputnik / Sergey Guneev / Μεταφορά στο αρχείο φωτογραφίαςΟ πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ - Sputnik Ελλάδα
Σε συνέχεια της απόφασης του να επεκτείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης κατά της Κούβας, ο Αμερικανός πρόεδρος έπραξε το ίδιο και για την περίπτωση της Λιβύης, προκειμένου να αποτραπεί η εκτροπή των πόρων και των περιουσιακών στοιχείων της χώρας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σε επιστολή του προς το Κογκρέσο δήλωσε ότι έχει επεκτείνει την εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης κατά της Λιβύης, προκειμένου να αποτραπεί η εκτροπή των πόρων και των περιουσιακών στοιχείων της χώρας.

«Η εθνική έκτακτη ανάγκη που κηρύχθηκε… όσον αφορά τη Λιβύη θα συνεχίσει να ισχύει πέρα από τις 25 Φεβρουαρίου του 2019», ανέφερε ο Τράμπ σε επιστολή προς τους ηγέτες της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας την Τρίτη. «Πρέπει να προστατευθούμε από την εκτροπή περιουσιακών στοιχείων ή άλλων παράνομων δραστηριοτήτων από άτομα που εμποδίζουν την εθνική συμφιλίωση της Λιβύης, συμπεριλαμβανομένης της οικογένειας και των συνεργατών του πρώην ηγέτη Μουαμάρ Γκαντάφι».

Η επιστολή προειδοποίησε για την απειλή οι πόροι της Λιβύης να χρησιμοποιηθούν για την παράταση του εμφυλίου πολέμου ή για την υποστήριξη τρομοκρατικών ομάδων όπως το Ισλαμικό Κράτος.

Μια εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης των ΗΠΑ για τη Λιβύη έχει τεθεί σε εφαρμογή ήδη ύστερα από την ανατροπή του Καντάφι το 2011, εξηγεί η επιστολή.

Η εκδίωξη του Καντάφι πυροδότησε έναν εμφύλιο πόλεμο στον οποίο πολλές αντάρτικες ομάδες συνεχίζουν να παλεύουν για τον έλεγχο όλης ή μέρους της Λιβύης.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала