Κόσμος - Sputnik Ελλάδα
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Ο Τραμπ υπέγραψε την οδηγία για την ίδρυση της διαστημικής δύναμης των ΗΠΑ

© AFP 2023 / Nicholas KammΟ Ντόναλντ Τραμπ
Ο Ντόναλντ Τραμπ - Sputnik Ελλάδα
Βάσει της σχετικής οδηγίας, το Πεντάγωνο θα προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για την δημιουργία της διαστημικής δύναμης των Ηνωμένων Πολιτειών, ως τον έκτο κλάδο των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε μια οδηγία που κατευθύνει το Πεντάγωνο να αναλάβει τα απαραίτητα μέτρα για την δημιουργία της διαστημικής δύναμης. Η εν λόγω δύναμη θα λειτουργεί ως το έκτο τμήμα των Ενόπλων Δυνάμεων εντός της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ.

«Το Υπουργείο Άμυνας θα αναλάβει δράση υπό την υφιστάμενη κυβέρνηση… για την ίδρυση μιας διαστημικής δύναμης των Ηνωμένων Πολιτειών, ως έκτου κλάδου των Ενόπλων Δυνάμεων, εντός του Κλάδου της Πολεμικής Αεροπορίας», ανέφερε η οδηγία την Τρίτη.

Η οδηγία κατηύθυνε επίσης το Πεντάγωνο να εκπονήσει μια νομοθετική πρόταση που θα απαιτούσε την έγκριση του Κογκρέσου για την ίδρυση της Διαστημικής Δύναμης.

Παρόλο που η διαστημική δύναμη θα λειτουργήσει αρχικά ως μέρος της Πολεμικής Αεροπορίας, όπως και το Σώμα Πεζοναυτών συνιστά οργανικό τμήμα του Πολεμικού Ναυτικού, ο τελικός στόχος είναι η διαστημική δύναμη να λειτουργήσει ως ανεξάρτητος κλάδος των Ενόπλων Δυνάμεων, εξήγησε η οδηγία.

Η ώθηση για τη δημιουργία μιας αμερικανικής διαστημικής δύναμης προκλήθηκε από τις προσπάθειες δυνητικών αντιπάλων της Ουάσινγκτον να αναπτύξουν στρατιωτικές ικανότητες στο διάστημα, σύμφωνα με την οδηγία.

Πολιτικές υπηρεσίες όπως η NASA και η Εθνική Διοίκηση Ωκεανών και Ατμόσφαιρας δεν θα συμμετάσχουν στη διαστημική δύναμη, όπως αναφέρει το κείμενο.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала