Κόσμος - Sputnik Ελλάδα
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

ΥΠΕΞ ΗΠΑ: Οι κυρώσεις κατά της Β. Κορέας παραμένουν μέχρι την πλήρη αποπυρηνικοποίηση

© AP Photo / Dita AlangkaraΒορειοκορεάτες στρατιώτες αποδίδουν τιμές σε αγάλματα των Κιμ Ιλ Σονγκ και Κιμ Γιονγκ Ιλ
Βορειοκορεάτες στρατιώτες αποδίδουν τιμές σε αγάλματα των Κιμ Ιλ Σονγκ και Κιμ Γιονγκ Ιλ - Sputnik Ελλάδα
Οι κυρώσεις κατά της Βόρειας Κορέας πρόκειται να παραμείνουν σε ισχύ, ωσότου οι Ηνωμένες Πολιτείες βεβαιωθούν πως η Πιονγκγιάνγκ έχει αναλάβει τις απαραίτητες ενέργειες για την πλήρη αποπυρηνικοποίηση της χερσονήσου.

Οι ΗΠΑ θα διατηρήσουν τις κυρώσεις κατά της Βόρειας Κορέας έως ότου επιτευχθεί πλήρης αποπυρηνικοποίηση της χερσονήσου, δήλωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Ρόμπερτ Παλαντίνο, στους δημοσιογράφους.

«Οι κυρώσεις — αυτό είναι κάτι που θα συνεχίσει να διατηρείται μέχρι να έχουμε επιτύχει το τελικό αποτέλεσμα της απόλυτης και επαληθευμένης αποπυρηνικοποίησης», δήλωσε ο Παλαντίνο την Τρίτη, όταν ρωτήθηκε αν οι Ηνωμένες Πολιτείες σκοπεύουν να περιορίσουν τις κυρώσεις κατά της Βόρειας Κορέας, καθώς το καθεστώς εκκινεί τις διαδικασίες που αναμένεται να οδηγήσουν στην αποπυρηνικοποίηση της χώρας.

Στις 27-28 Φεβρουαρίου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν θα πραγματοποιήσουν τη δεύτερη σύνοδο κορυφής στην πρωτεύουσα του Βιετνάμ, Ανόι.

Η κατάσταση στην Κορεατική Χερσόνησο σημείωσε σημαντική βελτίωση το περασμένο έτος, καθώς ο Κιμ ενίσχυσε τους δεσμούς του με τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-Ιν, ενώ τον Ιούνιο πραγματοποίησε την πρώτη ιστορική σύνοδο κορυφής με τον Τραμπ.

Η πρώτη διάσκεψη κορυφής μεταξύ ΗΠΑ και Βόρειας Κορέας κατέληξε σε συμφωνία που ορίζει ότι η Βόρεια Κορέα θα καταβάλει προσπάθειες για την προώθηση της πλήρους αποπυρηνικοποίησης της χερσονήσου. Σε αντάλλαγμα, οι δυνάμεις των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας θα παγώσουν τις στρατιωτικές ασκήσεις τους και ενδεχομένως η Ουάσινγκτον να προβεί σε άρση των κυρώσεων.

Το 2017, επιβλήθηκαν διάφορες οικονομικές και διπλωματικές κυρώσεις στη Βόρεια Κορέα, ως απάντηση στις επανειλημμένες εκτοξεύσεις πυραύλων και τις πυρηνικές δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν κατά παράβαση των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала