Κόσμος - Sputnik Ελλάδα
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Το φράγμα του ήχου έσπασε αεροσκάφος της Virgin Atlantic

Η πτώση της Virgin Atlantic, από το Λος Άντζελες στο Λονδίνο, κατέρριψε το φράγμα του ήχου, σημειώνοντας νέο ρεκόρ ταχύτητας και υπερβαίνοντας τα 800 μίλια ανά ώρα.

Το όριο των 800 μιλίων/ώρα υπερέβη η πτήση της Virgin Atlantic από το Λος Άντζελες στο Λονδίνο, καταρρίπτοντας το ρεκόρ ταχύτητας, χάρη στην ανέλπιστη βοήθεια ενός… αεροχειμάρρου.

Το αεροσκάφος της Virgin, ενόσω πετούσε πάνω από την Πενσυλβάνια, το βράδυ της Δευτέρας, κατάφερε να αγγίξει τα 801 μίλια/ώρα, υπερβαίνοντας κατά πολύ τη μέση ταχύτητα των 567 μιλίων/ώρα.

​Παρότι η μέγιστη ταχύτητα δεν διήρκησε καθ' όλη τη διάρκεια της πτώσης, εντούτοις επέτρεψε στην εμπορική πτήση της Virgin να φθάσει στον τελικό της προορισμό 48 λεπτά νωρίτερα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ το αεροσκάφος τεχνητά έφθασε την ταχύτητα του ήχου, η οποία ανέρχεται στα 760 μίλια, στην πραγματικότητα δεν έσπασε το φράγμα του ήχου, καθώς η ταχύτητα ήταν αποτέλεσμα ενός αεροχείμαρρου και όχι των κινητήρων.

​Σύμφωνα με το Εθνικό Ωκεανογραφικό και Ατμοσφαιρικό Κέντρο των ΗΠΑ (NOAA), το μετεωρολογικό φαινόμενο του «Ελ Νίνιο» επηρέασε την προηγούμενη εβδομάδα την τροπική ζώνη του Ειρηνικού Ωκεανού, με τους ειδικούς να θεωρούν ότι το συγκεκριμένο φαινόμενο ήταν αυτό που έδωσε ώθηση στο αεροπλάνο της Virgin.

​H άφιξη του «Ελ Νίνιο» προκάλεσε εκτεταμένες και μαζικές αλλαγές στα ρέματα της ατμόσφαιρας, συνεπαγόμενη τη μετατόπιση των διαδρομών των αεροχειμάρρων. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το CBS News, το προηγούμενο ρεκόρ ταχύτητας ανερχόταν στα 776 μίλια και σημειώθηκε τον Ιανουάριο του 2017, κατά τη διάρκεια μιας πτήσης από τη Νέα Υόρκη στο Λονδίνο.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала