ΑΑΔΕ για βραχυχρόνια μίσθωση: Έως 28 Φεβρουαρίου η οριστικοποίηση των στοιχείων Μητρώου

© AFP 2023 / John MacdougallΠλατφόρμα Airbnb
Πλατφόρμα Airbnb - Sputnik Ελλάδα
«Η διαδικασία της οριστικοποίησης έχει ως σκοπό τον επιμερισμό του φορολογητέου εισοδήματος που αποκτήθηκε από το σύνολο των ΒραχυχρόνιωνΔηλώσεων Διαμονής, φορολογικού έτους 2018, στους δικαιούχους εισοδήματος».

Λήγει στις 28 Φεβρουαρίου η προθεσμία για την οριστικοποίηση των στοιχείων που έχουν ήδη καταχωρηθεί στο Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής, τύπου Airbnb.

Πλατφόρμα Airbnb - Sputnik Ελλάδα
Η φρενίτιδα του Airbnb και οι μαζικές εξώσεις: Πώς οι ενοικιαστές μένουν... άστεγοι
Όπως υπενθυμίζει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων με ηλεκτρονικό μήνυμα προς όλους τους ιδιοκτήτες και διαχειριστές ακινήτων βραχυχρόνιων μισθώσεων αν δεν το πράξουν τα δεδομένα που έχουν καταχωρηθεί θα θεωρηθούν οριστικά και θα φορολογηθούν με βάση αυτά.

Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην επιστολή της «η διαδικασία της οριστικοποίησης έχει ως σκοπό τον επιμερισμό του φορολογητέου εισοδήματος που αποκτήθηκε από το σύνολο των ΒραχυχρόνιωνΔηλώσεων Διαμονής, φορολογικού έτους 2018, στους δικαιούχους εισοδήματος».

«Εάν δεν προβείτε σε οριστικοποίηση, τα δεδομένα που έχουν καταχωρηθεί στο «Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής» θα θεωρηθούν οριστικά. Ειδικότερα εάν δεν προσδιορίσετε το ποσοστό διανομής του εισοδήματος στο 100%, το ποσοστό που υπολείπεται θα φορολογηθεί στο όνομά σας» τονίζει.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала