Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

ESM: Ρόλο στην αξιολόγηση της οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα αναλαμβάνει ο Αλμούνια

© AFP 2023 / John ThysΧοακίν Αλμούνια.
Χοακίν Αλμούνια. - Sputnik Ελλάδα
Ρόλο στην αξιολόγηση της οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, ως ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας, αναλαμβάνει ο πρώην Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Χοακίν Αλμούνια, ο οποίος θα συντάξει έκθεση, την οποία θα παρουσιάσει έκθεση στον ESM τον Ιούνιο του 2020.

Υψηλόβαθμος ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας για την οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα διορίστηκε σήμερα ο Χοακίν Αλμούνια, όπως ανακοίνωσε ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM).

Σημειώνεται ότι ο Χοακίν Αλμούνια είχε διατελέσει στο παρελθόν αντιπρόεδρος της Κομισιόν, καθώς ήταν αρμόδιος Επίτροπος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 2004 ως το 2009.

Ο ίδιος διορίστηκε μετά από πρόταση του επικεφαλής του Eurogroup Μάριο Σεντένο και σε συνεργασία με τον πρόεδρο του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ και σε συνεννόηση με τα 19 μέλη του ESM.

«Η διαδικασία προσαρμογής στην Ελλάδα ήταν πιο δύσκολη και διήρκησε περισσότερο χρονικό διάστημα σε σχέση με άλλες χώρες. Αναμένατι μία πλήρης και ανεξάρτητη αξιολόγηση. Η αποστολή του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα είναι να εξετάσει την οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα, εστιάζοντας στο πρόγραμμα του ESM», επεσήμανε ο Σεντένο, παρατηρώντας ότι ο Χοακίν Αλμούνια διαθέτει όλες τις δεξιότητες και την εμπειρία για να διευθύνει τη συγκεκριμένη αποστολή.

Ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, καλωσόρισε τον διορισμό του Αλμούνια, σημειώνοντας ότι η «εκτενής εμπειρία και γνώση του γύρω από τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα και την έρευνα οικονομικής πολιτικής, όπως και για υποθέσεις της ΕΕ, θα διασφαλίσειτην πληρότητα, την αξιοπιστία και την αμεροληψία της διαδικασίας αξιολόγησης».

Η αξιολόγηση θα παραγματοποιηθεί με τη στήριξη μιας ομάδας που θα καταρτίσει ο ESM και συμβουλές από εξωτερικούς ειδικούς με επειρία σε άλλους διεθνείς οικονομικούς οργανισμούς. 

Ο Αλμούνια θα προετοιμάσει και θα παρουσιάσει έκθεση στον ESM τον Ιούνιο του 2020. 

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала