Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Αύξηση της αμοιβής σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας στο ύψος του κατώτατου μισθού

© Φωτογραφία : Nikos Libertas / SOOCΗ υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου
Η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου - Sputnik Ελλάδα
Με το δεύτερο άρθρο της τροπολογίας που τίθεται προς ψήφιση απόψε δίνεται δυνατότητα παράτασης προγράμματος κοινωφελούς εργασίας σε δράσεις αντιπυρικής προστασίας.

Την αύξηση της αμοιβής σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας στο ύψος του κατώτατου μισθού προβλέπει τροπολογία της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου.

Όπως ανέφερε η κ. Αχτσιόγλου κατά την εισήγησή της στην Ολομέλεια «είχαμε δεσμευτεί, θα αυξηθεί η αμοιβή σε προγραμμάτα κοινωφελούς εργασίας και θα έχουν κατώτατο τα 650 ευρώ όλοι και χωρίς ηλικιακές διακρίσεις» και υπογράμμισε ότι αφορά 40.000 εργαζόμενους και άλλους 14.000 που θα αρχίσουν να απασχολούνται το επόμενο διάστημα σε αντίστοιχα προγράμματα.

Έφη Αχτσιόγλου - Sputnik Ελλάδα
Οδηγίες του υπ. Εργασίας για την εφαρμογή της αύξησης του κατώτατου μισθού
Με το δεύτερο άρθρο της τροπολογίας δίνεται δυνατότητα παράτασης προγράμματος κοινωφελούς εργασίας σε δράσεις αντιπυρικής προστασίας. «Το σχεδιάσαμε πριν έναν χρόνο, περίπου 5.000 εργάζονται σε δράσεις πρόληψης αντιπυρικής προστασίας», ενημέρωσε σχετικά η υπουργός Εργασίας.

Η τροπολογία ψηφίζεται απόψε από την Ολομέλεια και ενσωματώνεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала