Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Δούρου: Το μόνο ζώο που δεν θα εξαφανιστεί είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος

© Φωτογραφία : Nikos Libertas / SOOCΗ Ρένα Δούρου
Η Ρένα Δούρου - Sputnik Ελλάδα
Μιλώντας για τις φονικές πλημμύρες που έπληξαν τη Μάνδρα, η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου δήλωσε ότι ορισμένοι ζήτησαν την «ποινική και φυσική μου εξόντωση», ενώ η ίδια σιώπησε «σεβόμενη τους νεκρούς και τους αγνοούμενους».

Στην υπόθεση με τις φονικές πλημμύρες της Μάνδρας αναφέρθηκε η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, με αφορμή και το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων του ΤΕΕ, το οποίο, όπως παρατήρησε, δεν επιρρίπτει ευθύνες στην ίδια.

«Το πόρισμα το ζήτησε η ίδια εισαγγελέας, δεν υπάρχει κανένας δάκτυλος πίσω από τίποτα», δήλωσε η κ. Δούρου, μιλώντας στην ΕΡΤ και κατηγόρησε εκπρόσωπους της ΝΔ οι οποίοι «δεν ζητούσαν την πολιτική μου δίωξη, αλλά την ποινική και τη φυσική μου εξόντωση».

Πρόσθεσε ότι η σημερινή εικόνα της Μάνδρας θα έπρεπε να υπήρχε το 2003 παρότι, όπως επισήμανε, «από το 2003 μέχρι το 2010, δεν έγινε τίποτα σε μια περιοχή η οποία ιστορικά μας δίνει ακραία καιρικά φαινόμενα».

Για τις κατηγορίες που είχε δεχτεί ότι υπήρχε μελέτη η οποία «έμεινε στα συρτάρια», δήλωσε ότι «μελέτη έγινε για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο του 2016».

«Δεν μπορώ να συγχωρήσω, γιατί δεν μπορώ να ξεχάσω την απόπειρα ΜΜΕ και πολιτικών να ζητούν την ποινική δίωξη και τη φυσική εξόντωσή μου. Όχι να ασκήσουν πολιτική κριτική», τόνισε η κ. Δούρου.

Ερωτηθείσα γιατί δεν προσέφυγε στη Δικαιοσύνη για τις κατηγορίες που δέχτηκε, η περιφερειάρχης Αττικής απάντησε ότι «σιώπησα, σεβόμενη τους νεκρούς και τους αγνοούμενους».

«Προσπάθησα να μπω στα παπούτσια εκείνων που πενθούσαν. Δεν ευτέλισα μια εθνική τραγωδία. Όταν πήγα στη Μάνδρα, δεν πήρα αγκαλιά τις κάμερες και τους δημοσιογράφους για να δείχνουν τις σκηνές», πρόσθεσε. Αναφέρθηκε σε ένα διαφορετικό μοντέλο πολιτικής που ακολουθεί, το οποίο δε θέλει «τον πολιτικό να κλαίει με τις κάμερες».

Επανερχόμενη στις κατηγορίες που δέχτηκε, παρατήρησε: «Δυστυχώς, το μόνο ζώο που δεν θα εξαφανιστεί από την πανίδα, είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος».

Εξήγησε ότι πριν αναλάβει την περιφέρεια, δεν υπήρχε κανένα έργο για τη θωράκιση της Αττικής, ενώ σήμερα προχωρούν 168 έργα σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο.

Μεγαλύτερος αντίπαλος για την ίδια, όπως ανέφερε, ήταν «η καχυποψία των συμπολιτών» στους οποίους έπρεπε να αποδείξει ότι εγώ θα έκανα αυτά που δεν έγιναν επί δεκαετίες. «Ζητώ να κριθώ από όσα είπα ότι θα γίνουν, και έγιναν ή δεν έγιναν», τόνισε.

Κλείνοντας, η κ. Δούρου αναφέρθηκε στο έργο της «Αττικής Ριβιέρας», που δρομολόγησε, επιτάχυνε και υλοποιεί. «Άσπρισαν τα μαλλιά μου για την Αττική Ριβιέρα. Αντί να ξεκινήσουμε από το οικολογικό πάρκο, που θα μου επέτρεπε ενόψει εκλογών να κόψω κορδέλες, ξεκινήσαμε από αποχετευτικά και αντιπλημμυρικά έργα», εξήγησε και υπενθύμισε ότι εκεί καταλήγουν οι εκβολές δύο μεγάλων ποταμών. Με το έργο, λοιπόν, στον Φαληρικό όρμο «ανοίγει ο δρόμος προς την παραλία στην οποία η πρόσβαση θα είναι ελεύθερη και εφικτή, τόσο με τα πόδια, όσο και με ποδήλατο», πρόσθεσε.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала