Κόσμος - Sputnik Ελλάδα
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Τα φορητά αντιαεροπορικά στο στόχαστρο της Στρατηγικής Αεροπορικής Ασφαλείας του Τραμπ

© AFP 2023 / MAHMOUD TAHA Αντάρτες στη Συρία με Manpads
Αντάρτες στη Συρία με Manpads - Sputnik Ελλάδα
Η κατοχή φορητών συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας (MANPADS) από τρομοκρατικές οργανώσεις ή άλλους μη κρατικούς παράγοντες, συνιστά μείζονα απειλή για τις ΗΠΑ, αποκάλυψε η Εθνική Στρατηγική Αεροπορικής Ασφαλείας (NSAS).

Η κυβέρνηση Ντόναλντ Τραμπ προσπαθεί να περιορίσει την απειλή που αντιπροσωπεύουν τα φορητά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας (Man Portable Air Defence Systems — MANPADS), τα οποία πέφτουν στα χέρια τρομοκρατών, αποκάλυψε η Εθνική Στρατηγική Αεροπορικής Ασφαλείας (NSAS) των ΗΠΑ.

«Το πρόγραμμα IMTR [MANPAD Threat Reduction Plan] αντιμετωπίζει ως κύρια προτεραιότητα την άμεση απειλή που θέτουν τα MANPADS, τα οποία είναι ήδη εκτός κυβερνητικού ελέγχου και είτε βρίσκονται στην κατοχή τρομοκρατών και άλλων μη κρατικών παραγόντων είτε διατίθενται άμεσα μέσω της μαύρης αγοράς», σύμφωνα με το έγγραφο στρατηγικής που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος την Τετάρτη.

Το έγγραφο προειδοποίησε επίσης ότι τα μη επανδρωμένα εναέρια συστήματα (Unmanned Aerial Systems — UAS) σε χέρια μαχητών δημιουργούν έναν ταχέως αυξανόμενο κίνδυνο για την εσωτερική πολιτική αεροπορία των ΗΠΑ. Τα αεροχήματα αυτού του τύπου έχουν χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά ναρκωτικών, χρημάτων και όπλων πάνω από τα σύνορα, ανέφερε η στρατηγική.

Οι αναφορές περί μη εξουσιοδοτημένων UAS που επιχειρούν κοντά σε αεροδρόμια αυξάνονταν επίσης, δημιουργώντας ενδεχομένως κίνδυνο για τα επανδρωμένα αεροσκάφη, πρόσθεσε η στρατηγική.

Η NSAS περιγράφει τη στρατηγική και το σχέδιο δράσης του προέδρου για την αντιμετώπιση των προκλήσεων και των ζητημάτων ασφαλείας που αποτελούν απειλές στο σύγχρονο αεροπορικό περιβάλλον.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала