Κόσμος - Sputnik Ελλάδα
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Κάλεσμα Γιούνκερ: Η Ευρώπη πρέπει να ξεσηκωθεί ενάντια στους ακροδεξιούς εξτρεμιστές

© Sputnik / Sergey Guneev  / Μεταφορά στο αρχείο φωτογραφίαςO πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ
O πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ - Sputnik Ελλάδα
Απορρίπτει την προοπτική των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ υπογραμμίζοντας ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να συμψηφιστεί σε ένα έθνος, ενώ προειδοποιεί για κίνδυνο πολέμων στην περιφέρεια της ΕΕ.

Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Rheinische Post ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στρέφεται κατά των ακροδεξιών εξτρεμιστών υπενθυμίζοντας την «τρομερή εμπειρία» που είχε η Ευρώπη και ζητά να ξεσηκωθεί ενάντια σε αυτούς».

«Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που έχουν εύλογες ερωτήσεις σχετικά με την Ευρώπη, οι οποίοι μπορεί να μην κατανοούν τις διαδικασίες. Δεν μπορούμε να τους αποκαλέσουμε αυτούς τους ανθρώπους τρελούς. Πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη οι επικρίσεις τους» τονίζει ο Γιούνκερ.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ - Sputnik Ελλάδα
Γιούνκερ: Δεν ήμασταν αρκετά αλληλέγγυοι με την Ελλάδα
Ωστόσο, αναφέρει ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν «εκείνοι που απορρίπτουν τη διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, επειδή δεν τους αρέσουν όσα έρχονται από το εξωτερικό, επειδή δεν τους αρέσουν οι γείτονές τους, ειδικά αν εμπνέονται από την άκρα δεξιά».

Για την οικονομική κατάσταση της Ευρώπης αναφέρει, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ότι το μερίδιο της Ευρώπης στην παγκόσμια οικονομική παραγωγή μειώνεται σταθερά και ότι στο άμεσο μέλλον «καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν θα βρίσκεται στην ομάδα των επτά μεγαλύτερων οικονομιών». «Για αυτό λέω: Όσοι δεξιοί λαϊκιστές λένε ότι το εθνικό κράτος είναι η σωστή αναφορά, κάνουν ένα σοβαρό λάθος» σημειώνει.

Απορρίπτει, πάντως, την προοπτική των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης, λέγοντας: «Δεν είμαι κάποιος που περιφρονεί τη σημασία των εθνικών κρατών και την πλούσια περιφερειακή ποικιλομορφία τους. Η Ευρώπη δεν μπορεί να συμψηφιστεί σε ένα έθνος. Δεν είμαι οπαδός των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης».

Προειδοποιεί ότι υπάρχει κίνδυνος πολέμων στην περιφέρεια της ΕΕ. «Το παλιό θέμα του πολέμου είναι επομένως πάντα ένα τρέχον θέμα. Ποτέ δεν ξέρεις αν αυτά τα γεγονότα θα ξαναγυρίσουν» επισημαίνει.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала