Ο Χουάν Γκουάιδο, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας, ο οποίος πρόσφατα αυτοαναγορεύθηκε προσωρινός πρόεδρος της χώρας, ανακοίνωσε ότι ένα πλοίο που μεταφέρει 250 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας για τη Βενεζουέλα είχε αναχωρήσει από το αμερικανικό έδαφος του Πουέρτο Ρίκο.
«Σήμερα, ένα πλοίο που μεταφέρει 250 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας για τη χώρα μας έφυγε από το Πουέρτο Ρίκο. Κοντέινερς, γεμάτα ελπίδα και ευκαιρίες για πολλούς Βενεζουελάνους, καθώς και γεμάτα ελευθερία. Η ανθρωπιστική βοήθεια θα φτάσει στη Βενεζουέλα», έγραψε ο Γκουάιδο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter την Τετάρτη.
Η αντιπολίτευση αναμένει πως η ανθρωπιστική βοήθεια θα φτάσει στη ταλανιζόμενη από οξεία οικονομική κρίση Βενεζουέλα το Σάββατο. Ωστόσο, η κυβέρνηση της χώρας, υπό την ηγεσία του προέδρου Νικολάς Μαδούρο, επιδιώκει να αποτρέψει τις αφίξεις, αναφέροντας ανησυχίες ότι οι τελευταίες θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν ξένη παρέμβαση εν μέσω της πολιτικής αναταραχής στη Βενεζουέλα.
Νωρίτερα την Τετάρτη, η αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας Ντέλσι Ροντρίγκεζ ανακοίνωσε ότι η χώρα θα κλείσει τα σύνορά της με τα γειτονικά νησιά Αρούμπα, Μποναίρ και Κουρασάο. Ειδικότερα, το Κουρασάο είναι ένας από τις τοποθεσίες όπου έχει συγκεντρωθεί ξένη ανθρωπιστική βοήθεια για να σταλεί στη Βενεζουέλα.