Κόσμος - Sputnik Ελλάδα
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Ρώσος βουλευτής: Η έξοδος ΗΠΑ από την INF εγείρει κίνδυνο για τις ζωές όλων των Ευρωπαίων

© Sputnik / Yuriy Kuydin / Μεταφορά στο αρχείο φωτογραφίαςΚαταστροφή σοβιετικού πυραύλου υπό τους όρους της Συνθήκης INF
Καταστροφή σοβιετικού πυραύλου υπό τους όρους της Συνθήκης INF - Sputnik Ελλάδα
Η απόφαση των ΗΠΑ να αποχωρήσουν από την INF έχει καταστήσει πιο επικίνδυνη τη ζωή των πολιτών σε καθεμία ευρωπαϊκή χώρα, προειδοποίησε ο αντιπρόεδρος της κάτω βουλής στη Ρωσία.

Η απόφαση της Ουάσινγκτον να αποχωρήσει από τη Συνθήκη Πυρηνικών Όπλων Ενδιάμεσου Βεληνεκούς (INF) θέτει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των Ευρωπαίων, υποστηρίζει ο Ρώσος βουλευτής Πίτερ Τολστόι.

«Μιλώντας για την ασφάλεια στη ήπειρο, θέλω να τονίσω ότι ένα γεγονός που επηρέαζει την ασφάλεια κάθε χώρας (…) τελέστηκε κάποια στιγμή μεταξύ των συναντήσεών μας. Εννοώ τη μονομερή έξοδο των ΗΠΑ από την INF… Αυτή απόφαση έχει καταστήσει τη ζωή κάθε πολίτη σε καθεμία ευρωπαϊκή χώρα πιο επικίνδυνη», επεσήμανε ο αντιπρόεδρος της κάτω βουλής στη Ρωσία

Σύμφωνα με τον ίδιο, κίνδυνο συγκεκριμένα για την ασφάλεια της Ρωσίας εγείρουν οι εκτοξευτές βλημάτων που έχουν παραταχθεί στην Πολωνία, στη Ρουμανία και στη Βαλτική. Όπως είπε, θα χρειαστούν δέκα λεπτά προκειμένου να φτάσει ένας πύραυλος από τη Ρουμανία στη Ρωσία, σημειώνοντας ότι εάν το ΝΑΤΟ δεν αναπτύξει όπλα στα ρωσικά σύνορα, δεν θα το κάνει ούτε η Μόσχα.

Σημειώνεται ότι οι ΗΠΑ έχουν ανακοινώσει ότι αναστέλλουν τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την INF, αρχής γενομένης από τις 2 Φεβρουαρίου, ξεκινώντας τη διαδικασία αποχώρησης από τη Συνθήκη, η οποία θα διαρκέσει έξι μήνες, εκτός και εάν η Μόσχα διορθώσει τις παραβιάσεις που φέρεται να κάνει όσον αφορά στη Συνθήκη.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε, αργότερα, ότι και η Μόσχα αναστέλλει τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη Συνθήκη, απαντώντας στην κίνηση των ΗΠΑ.

Η Ουάσινγκτον υποστηρίζει ότι η Ρωσία παραβιάζει τους κανονισμούς της INF, κατηγορίες που η Μόσχα απορρίπτει.  

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала