Κόσμος - Sputnik Ελλάδα
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Ο Κουρτς πιστεύει ότι η Μόσχα ενδιαφέρεται περισσότερο για τη Βιέννη από ότι η Ουάσινγκτον

© Φωτογραφία : Aris Oikonomou/SOOCΣεμπάστιαν Κουρτς
Σεμπάστιαν Κουρτς - Sputnik Ελλάδα
Η Αυστρία επικεντρώνεται στις εξαγωγές, γι 'αυτό και η Βιέννη απαιτείται να διατηρεί καλές επαφές με όλο τον κόσμο, επεσήμανε ο Αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς.

Ο Αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς δήλωσε σε συνέντευξή του στον ραδιοτηλεοπτικό φορέα ORB ότι δεν πιστεύει ότι οι σχέσεις της Βιέννης με τη Μόσχα είναι καλύτερες από τις σχέσεις της με την Ουάσινγκτον, υποδηλώνοντας ωστόσο ότι η Ρωσία ενδιαφέρεται περισσότερο για την Αυστρία από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Δεν θα έλεγα ότι οι σχέσεις μας με τη Ρωσία είναι καλύτερες από εκείνες με άλλες χώρες του κόσμου. Θα ήθελα να πω ότι η Ρωσία ενδιαφέρεται παραδοσιακά για την Αυστρία και επομένως, είναι πιο κοντά στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση, τον ομοσπονδιακό καγκελάριο, τον ομοσπονδιακό πρόεδρο, από ότι ίσως οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Ωστόσο, είμαι πιο άνετος με τη θέση μου στη μέση — έχοντας καλές επαφές στην Ευρώπη με την Ανατολή και τη Δύση και έχοντας καλές επαφές με τις υπερδυνάμεις», δήλωσε ο Κουρτς.

Ο καγκελάριος εξήγησε ότι η Αυστρία επικεντρώνεται στις εξαγωγές, γι 'αυτό και η Βιέννη χρειάζεται καλές επαφές με όλο τον κόσμο, λαμβάνοντας υπόψη τα οικονομικά της συμφέροντα.

Την Τετάρτη, ο Κουρτς συναντήθηκε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στην Ουάσινγκτον.

Οι σχέσεις της Μόσχας με τις δυτικές χώρες έχουν επιδεινωθεί από το 2014, όταν ξέσπασε η κρίση της Ουκρανίας και η Κριμαία επανήλθε στη Ρωσία, ως αποτέλεσμα δημοψηφίσματος ενάντια στη Δύση. Παρά ταύτα, η Μόσχα και η Βιέννη συνεργάζονται σε πολλούς τομείς.

Συγκεκριμένα, η Αυστρία υποστηρίζει το έργο του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2, το οποίο προωθείται από τη Ρωσία και το οποίο έχει επικριθεί από ορισμένα άλλα κράτη μέλη της ΕΕ.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала