Ο Μαδούρο δεσμεύεται να κάνει τη Βενεζουέλα υπερδύναμη της Λ. Αμερικής παρά την κρίση

© AFP 2023 / Yuri CortezΝικολάς Μαδούρο.
Νικολάς Μαδούρο. - Sputnik Ελλάδα
Αποφασισμένος να αλλάξει την πορεία της χώρας και να την καταστήσει οικονομική δύναμη της Λατινικής Αμερικής, εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο υποσχέθηκε να μετατρέψει τη Βενεζουέλα σε ισχυρό περιφερειακό κράτος παρά την τρέχουσα πολιτική κρίση στη χώρα.

«Αφήστε να βρέχει, αφήστε να βροντά, ας υπάρξουν αστραπές, αλλά η Βενεζουέλα θα γίνει η οικονομική δύναμη αυτής της περιοχής», δήλωσε ο Μαδούρο την Τετάρτη, όπως προβλήθηκε από το κανάλι Periscope.

Ο πρόεδρος σημείωσε ότι οι δεξιές δυνάμεις προσπάθησαν να αποτρέψουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

«Ξέρουν ότι η Βενεζουέλα βρίσκεται σε ανερχόμενη πορεία και θέλουν να πνίξουν τη Βενεζουέλα, προκειμένου να την αποτρέψουν από το να γίνει μία από τις ισχυρές χώρες της Λατινικής Αμερικής», υποστήριξε ο Μαδούρο.

Ο κ. Μαδούρο ζήτησε επίσης την ανάληψη δράσης για να εξασφαλιστεί η οικονομική, βιομηχανική και τεχνολογική ανεξαρτησία της Βενεζουέλας.

Η χώρα της Νότιας Αμερικής ταλανίζεται για χρόνια από οικονομική κρίση. Τις τελευταίες εβδομάδες, η κρίση επιδεινώθηκε από την πολιτική αναταραχή που ξέσπασε όταν ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουάιδο αυτοαναγορεύθηκε προσωρινός πρόεδρος και υποστηρίχθηκε αμέσως από τις Ηνωμένες Πολιτείες και ορισμένες περιφερειακές χώρες.

Ο Μαδούρο, ο οποίος υποστηρίχθηκε από την Κίνα και τη Ρωσία μεταξύ άλλων κρατών, έχει αποκαλέσει τον Γκουάιδο «μαριονέτα» της Ουάσινγκτον.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала