Κόσμος - Sputnik Ελλάδα
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Σε συμφωνία Ισπανία και Μαρόκο για τον περιορισμό των παράτυπων μεταναστών

© Φωτογραφία : Hara Kaminara / SOS MEDITERRANEEΔιάσωση μεταναστών από το Aquarius
Διάσωση μεταναστών από το Aquarius - Sputnik Ελλάδα
Η Ισπανία θα μπορεί να επιστρέφει πίσω στο μΑρόκο μετανάστες που διασώζονται στη θάλασσα, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έγιναν γνωστές για τη συμφωνία ανάμεσα στις δύο χώρες.

Σε συμφωνία για τον περιορισμό των μεταναστευτικών ροών στην Ευρώπη κατέληξαν Ισπανία και Μαρόκο, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσαν ισπανικά ΜΜΕ.

Η υπηρεσία διάσωσης της Ισπανίας θα μπορεί να μεταφέρουν πίσω σε λιμάνια του Μαρόκου μετανάστες που σώζονται στη θάλασσα, εάν η διάσωση λάβει χώρα στη θαλάσσια περιοχή που επιτηρείται από την ακτοφυλακή του Μαρόκου, σύμφωνα με την El Pais που επικαλείται πηγές από την ισπανική κυβέρνησης. 

Οι επιστροφές των μεταναστών θα γίνονται μέσω κοινών αποστολών διάσωσης από τις ισπανικές Αρχές και την μαροκινή ακτοφυλακή. 

Τον Ιανουάριο, η Μαδρίτη είχε ζητήσει από τις Βρυξέλλες την αποδέσμευση χρηματοδότησης 140 εκατ. ευρώ από την ΕΕ που είχε υποσχεθεί στο Μαρόκο για να παράσχει βοήθεια στις προσπάθειες περιορισμού των μεταναστευτικών ροών. 

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, συνολικά 4.889 μετανάστες έχουν φτάσει στην Ισπανία, μέσω της Μεσογείου, στην περιόδο μεταξύ 1ης Ιανουαρίου και 17ης Φεβρουαρίου. 

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала