ΝΔ: Ευχαριστούμε δημόσια τον Ευκλείδη Τσακαλώτο

© Φωτογραφία : Menelaos Myrillas / SOOCΝέα Δημοκρατία
Νέα Δημοκρατία - Sputnik Ελλάδα
«Είναι αξιέπαινο να αναγνωρίζει κανείς, έστω και καθυστερημένα, τα λάθη του», λέει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετά το «παράθυρο» που άνοιξε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος για το ενδεχόμενο να στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ επαναδιαπραγμάτευση με τους πιστωτές ύστερα από πρωτοβουλίου του Κυριάκος Μητσοτάκη, εάν η ΝΔ αναλάβει την εξουσία.

Τις «ευχαριστίες» της προς τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, εκφράζει η Νέα Δημοκρατία, σχολιάζοντας τα όσα δήλωσε o ίδιος σε συνέντευξή του στο CNBC.

«Η Νέα Δημοκρατία οφείλει να ευχαριστήσει δημοσίως τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο», σημειώνει η ΝΔ και συνεχίζει: «Όχι τόσο για την αυτονόητη πρόβλεψή του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ηττηθεί στις εκλογές, όσο κυρίως για την διαβεβαίωσή του ότι το κόμμα του ως αντιπολίτευση θα στηρίξει το αίτημά της Νέας Δημοκρατίας για τη μείωση των υψηλότατων δημοσιονομικών πλεονασμάτων που εκείνος υπέγραψε».

«Είναι αξιέπαινο να αναγνωρίζει κανείς, έστω και καθυστερημένα, τα λάθη του», καταλήγει η ΝΔ στην ανακοίνωσή της. 

Ο υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στο CNBC εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο στόχος για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% για μεγάλο χρονικό διάστημα είναι πολύ υψηλός, αναφέροντας ότι δεν διαφωνεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο εν λόγω ζήτημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τσακαλώτος για πλεονάσματα: Πολύ υψηλός ο στόχος του 3,5%, δεν διαφωνώ με τον Μητσοτάκη

Σε ερώτημα εάν ο ΣΥΡΙΖΑ θα στήριζε τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στο συγκεκριμένο ζήτημα, σε περίπτωση που ερχόταν στην κυβέρνηση, ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι η θέση του κόμματος σε ό,τι αφορά τα πρωτογενή πλεονάσματα δεν αλλάζει, ξεκαθαρίζοντας εντούτοις ότι δεν θα μπορούσε να στηρίξει τη ΝΔ σε πολλά άλλα θέματα.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала