Κόσμος - Sputnik Ελλάδα
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Μόλις 36 εκκλησιαστικές κοινότητες έχουν ενταχθεί στη «Νέα Εκκλησία» της Ουκρανίας

© Sputnik / Stringer / Μεταφορά στο αρχείο φωτογραφίαςΟυκρανικές σημαίες κυματίζουν μπροστά από τον καθεδρικό ναό της Αγίας Σοφίας στο Κίεβο
Ουκρανικές σημαίες κυματίζουν μπροστά από τον καθεδρικό ναό της Αγίας Σοφίας στο Κίεβο - Sputnik Ελλάδα
Σύμφωνα με τον Αρχιεπίσκοπο Κλίμεντ, παρά τις πιέσεις που ασκήθηκαν, μόλις 36 από τα συνολικά 12.000 εκκλησιάσματα της Ουκρανίας έχουν αλλάξει θρησκευτική σύνδεση.

Μόλις 36 από τις συνολικά 12.000 εκκλησιαστικές κοινότητες της κανονικής Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Πατριαρχείου της Μόσχας (UOC-MP) έχουν ενταχθεί στη νέα Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας, όπως γνωστοποίησε ο Αρχιεπίσκοπος Κλίμεντ (Βετσέρια).

«Μετά την επονομαζόμενη Χορήγηση του Τόμου, ασκήθηκε πίεση στις θρησκευτικές κοινότητες να αλλάξουν θρησκευτική σύνδεση. Παρ' όλα αυτά, σήμερα μπορούμε να πούμε ότι μόνο 36 από τα 12.000 εκκλησιάσματα της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας έχουν αλλάξει θρησκευτική σύνδεση» τόνισε, χαρακτηριστικά.

Η Ρωσική Εκκλησία - Sputnik Ελλάδα
Κόσμος
Εκκλησία της Κύπρου: Η Ρωσία θα πρέπει να έχει μία «σχετική δικαιοδοσία» στην Ουκρανία

Υπενθυμίζεται ότι τον Δεκέμβριο, πραγματοποιήθηκε στο Κίεβο ένα «συμβούλιο ενοποίησης», το οποίο συνένωσε δύο μη κανονικές ουκρανικές ορθόδοξες εκκλησίες: την Ορθόδοξη Εκκλησία του Πατριαρχείου του Κιέβου και την Ουκρανική Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία.

Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία και άλλες κανονικές Ορθόδοξες Εκκλησίες, έχουν αρνηθεί να αναγνωρίσουν το αποτέλεσμα της «ενωτικής συνόδου», επιμένοντας ότι η Κωνσταντινούπολη νομιμοποίησε το σχίσμα και προσθέτοντας ότι η ημέρα που υπογράφηκε ο Τόμος της Αυτοκεφαλίας ήταν «τραγική» για την παγκόσμια Ορθοδοξία.

Το Πατριαρχείο της Μόσχας έχει κατά το παρελθόν σχολιάσει την ίδρυση της «νέας εκκλησίας», επισημαίνοντας ότι πρόκειται για «νομιμοποίηση του σχίσματος» και υποστηρίζοντας ότι θα έχει καταστροφικές συνέπειες για εκατομμύρια Χριστιανούς της Ουκρανίας και άλλων χωρών.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала