Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Ο Ρουβίκωνας πέταξε φορμόλη σε εταιρεία ιχθυοκαλλιέργειας

© Φωτογραφία : Konstantinos Tsakalidis / SOOCΦέιγ βολάν του Ρουβίκωνα στο ΥΜΑΘ
Φέιγ βολάν του Ρουβίκωνα στο ΥΜΑΘ - Sputnik Ελλάδα
Νέα έφοδο πραγματοποίησε την Πέμπτη ο Ρουβίκωνας. Μέλη της αναρχικής συλλογικότητας εισέβαλαν σε εταιρεία ιχθυοκαλλιέργειας όπου και πέταξαν φορμόλη, όπως ανακοίνωσαν με ανάρτηση σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστιακού χώρου.

Φορμόλη στα γραφεία εταιρείας ιχθυοκαλλιέργειας πέταξαν μέλη του Ρουβίκωνα, όπως ανακοίνωσε η αναρχική συλλογικότητα, με ανάρτησή της σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστιακού χώρου, την Πέμπτη.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, μέλη του Ρουβίκωνα είχαν «παρέμβει» στην ίδια εταιρεία πριν περίπου τρεις μήνες, ως «κίνηση αλληλεγγύης στο διωκόμενο αγωνιστή Χρήστο Λοβέρδο Στελακάτο και αφετέρου για να δοθεί δημοσιότητα στις πρακτικές που εφαρμόζει η εταιρία στις ιχθυοπαραγωγικές της μονάδες».

«Απέναντι στην ηχηρή σιωπή σε βαθμό συγκάλυψης των αστικών ΜΜΕ, επιλέξαμε να παρέμβουμε και πάλι στα διοικητικά τους γραφεία εφαρμόζοντας κι εμείς με τη σειρά μας, μια — κατά τα λεγόμενά τους — ασφαλή και ακίνδυνη για την ανθρώπινη υγεία πρακτική: Τα λουτρά φορμόλης», προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.

Ο Ρουβίκωνας αναφέρει πως η συγκεκριμένη εταιρεία «υποστηρίζει ότι η φορμόλη στις "επιτρεπτές" δόσεις και συγκεντρώσεις και με βάση κτηνιατρική συνταγή είναι παντελώς ακίνδυνη για την ανθρώπινη υγεία».

«Οπότε υποθέσαμε με σχετική ασφάλεια ότι δε θα υπήρχε πρόβλημα με τη ρίψη φορμόλης στα γραφεία τους», αναφέρει η αναρχική συλλογικότητα, αποκαλύπτοντας την ενέργεια στην οποία προχώρησαν.

Εισβολή του Ρουβίκωνα στην πρεσβεία της Βραζιλίας - Sputnik Ελλάδα
Ελλάδα
Βίντεο από την εισβολή του Ρουβίκωνα στην πρεσβεία της Βραζιλίας
Ο Ρουβικώνας κατηγορεί την εταιρεία για «ανεπανόρθωτη ζημιά που προκαλεί στο περιβάλλον και στην τροφική παραγωγική αλυσίδα» και προσθέτει ότι «μέχρι να σταματήσουν τα περιβαλλοντικά εγκλήματα (…) θα μας βρίσκουν απέναντί τους».

Η τελευταία ενέργεια της αναρχικής συλλογικότητας έρχεται να προστεθεί σε μπαράζ εφόδων και επιθέσεων το τελευταίο διάστημα από τον Ρουβίκωνα. Την Κυριακή τα ξημερώματα, μέλη της συλλογικότητας είχαν σπάσει βιτρίνες σε κατάστημα στην λεωφόρο Κηφισίας, ενώ κατά τη διάρκεια της εβδομάδας πραγματοποίησαν εφόδους στις πρεσβείες της Βραζιλίας και της Ελβετίας.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала