Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Σύνδεσμος Κληρικών για μισθοδοσία: Εμμένουμε στις θέσεις μας, μην ξεχνάτε έρχονται εκλογές

© Φωτογραφία : George Vitsaras / SOOCΙερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος
Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος - Sputnik Ελλάδα
Ο αντιπρόεδρος του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών, π. Γεώργιος Βαμβακίδης, δήλωσε ότι το σχέδιο για τη μισθοδοσία των ιερέων δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό και υπενθύμισε ότι έρχονται και εκλογές.

Την αντίθεση στο σχέδιο της κυβέρνησης για τη μισθοδοσία των ιερέων, επαναβεβαίωσε ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος, μετά από γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών.

«Ολοκληρώθηκε η τακτική μας συνέλευση. Κατατέθηκαν πολλές απόψεις και προτάσεις. Όλοι οι πατέρες που εκπροσώπησαν διάφορες μητροπόλεις — και ήταν αρκετές — όλοι συμφωνήσαμε ομόφωνα ότι εμμένουμε στην αρχική μας θέση που εκφράστηκε με την απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας τον Νοέμβριο του 2018», δήλωσε ο π. Γεώργιος Βαμβακίδης, αντιπρόεδρος του ΙΣΚΕ, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Οι ιερείς θεωρούν ότι το σχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό.

Σύγκληση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος - Sputnik Ελλάδα
Ελλάδα
Παραμένει στο επίκεντρο η μισθοδοσία των κληρικών, νέα συνάντηση με Γαβρόγλου την Τρίτη

«Το σχέδιο που μας κατέθεσε η κυβέρνηση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό γιατί ναι μεν φαίνεται ότι φορέας της μισθοδοσίας μας είναι η Ενιαία Αρχή Πληρωμών, κάτι που όμως δεν ισχύει γιατί φεύγουμε από το δημόσιο. Η Ενιαία Αρχή Πληρωμών απλώς περιορίζεται στο να προσφέρει στο νέο ταμείο το συγκεκριμένο ποσό που αναλογεί στη μισθοδοσία των κληρικών», εξήγησε ο ίδιος, όπως φαίνεται σε βίντεο που δημοσιεύει το πρακτορείο «Ορθοδοξία».

Πρόσθεσε ότι η «η φυγή από το δημόσιο, σημαίνει αβεβαιότητα, ανασφάλεια». «Ποιος θα μας καλύψει συνταξιοδοτικό, ασφαλιστικές εισφορές, κρατήσεις;» αναρωτήθηκε ο ιερέας.

Σε ερώτηση για το πώς θα αντιδράσουν εάν η κυβέρνηση εμμείνει στην απόφασή της, ο π. Γεώργιος Βαμβακίδης, δεν απέκλεισε τις κινητοποιήσεις. «Έχει ο Θεός. Έχουν και οι ιερείς. Υπάρχει πρόταση να υπάρξει μαζική κάθοδος ειρηνική των κληρικών», είπε.

Υπενθύμισε, μάλιστα, ότι πλησιάζουν και οι εκλογές.

Ερωτηθείς εάν είναι αισιόδοξοι για την έκβαση της υπόθεσης, απάντησε: «Φυσικά, άλλωστε έχουμε και εκλογές. Μην ξεχνάτε. Έχουμε τόσες ψήφους. Δεν τις θέλουν; 10.000 μόνο τα φυσικά πρόσωπα των ιερέων, άλλες τόσες χιλιάδες οι οικογένειές μας. Εκτός αν δεν θέλουν τις ψήφους μας…»

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала