Ο Λούκας Μπογέ αποτέλεσε ίσως το πιο «αστραφτερό» μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕΚ το περασμένο καλοκαίρι, οπότε και ήρθε ως δανεικός από την Τορίνο.
Ο παίκτης μπορεί να μην έχει επιβεβαιώσει τις προσδοκίες, αλλά έχει προκύψει ένα θέμα αναφορικά με το καθεστώς δανεισμού του από την ιταλική ομάδα.
Στη συμφωνία δανεισμού του Λούκας Μπογέ από την Τορίνο, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, υπάρχει «πλαφόν» συμμετοχών που πρέπει να συμπληρώσει ο παίκτης στην ΑΕΚ.
Το όριο είχε στις 25 συμμετοχές, τουλάχιστον 45 λεπτών σε όλες τις διοργανώσεις και είχε μπει «penalty» ύψους 200.000 ευρώ. Δηλαδή, αν δεν έπιανε τις συμμετοχές αυτές, η ΑΕΚ θα πλήρωνε επιπλέον το ποσό αυτό.
Δεδομένου ότι ο Αργεντινός έχει παίξει τουλάχιστον 45 λεπτά σε 14 ματς μέχρι σήμερα, δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι δεν πρόκειται να πιάσει το όριο και ότι η Ενωση θα κληθεί να πληρώσει για τον παίκτη που ούτως ή άλλως θα επιστρέψει στην Τορίνο.
Όμως, το θέμα δεν ήταν τόσο απλό και το πιθανότερο είναι η ΑΕΚ να μην πληρώσει ούτε… ευρώ. Κατ΄αρχάς, το ποσό μειώνεται ανάλογα με τις συμμετοχές. Εάν, επί παραδείγματι, ολοκληρωνόταν σήμερα η σεζόν, ο Τορίνο θα εισέπραττε κάτι λιγότερο από τα μισά, αφού έχει συμπληρωθεί το 56% της συμφωνίας (14 στα 25).
Μέχρι το τέλος της περιόδου η ΑΕΚ θα δώσει άλλα 10 παιχνίδια, ίσως και περισσότερα αν προχωρήσει στο κύπελλο και είναι δεδομένο ότι θα αυξηθούν οι συμμετοχές του Αργεντινού.
Ωστόσο, ίσως να μην χρειαστεί καν να φτάσει το όριο των 25, καθώς η ΑΕΚ έχει ήδη ζητήσει να μειωθεί ο αριθμός, λόγω του τραυματισμού που τον άφησε εκτός δράσης στους πρώτους δύο μήνες της σεζόν. Οι «κιτρινόμαυροι» αντιμετώπισαν πολύ προσεκτικά την «ύπουλη» περίπτωσή του (σύνδρομο κοιλιακών προσαγωγών) δεν ρίσκαραν στο ελάχιστο την αποθεραπεία και την υγεία του κι γι΄αυτό έχουν ήδη ενημερώσει την Τορίνο. Οι Ιταλοί από την πλευρά τους αντιμετωπίζουν θετικά τη στάση της ΑΕΚ στο συγκεκριμένο ζήτημα και το πιθανότερο είναι να συναινέσουν στο αίτημά της.