Υφυπουργός Μακεδονίας - Θράκης για Τζιτζικώστα: Θέλει να αντλήσει ψηφοφόρους

© Φωτογραφία : George Vitsaras / SOOCΗ υφυπουργός Μακεδονίας - Θράκης Ελευθερία Χατζηγεωργίου
Η υφυπουργός Μακεδονίας - Θράκης Ελευθερία Χατζηγεωργίου - Sputnik Ελλάδα
Σχολιάζοντας την δήλωση του Περιφερειάρχη ότι δεν θα βάλει πινακίδες με το όνομα «Βόρεια Μακεδονία», η κ. Χατζηγεωργίου τον κατηγόρησε πως προσπαθεί να «πατήσει» με πολύ κακό τρόπο στα συναισθήματα των πολιτών.

Κακώς εννοούμενο πατριωτισμό και εύκολο αντιπολιτευτικό λόγο, χαρακτήρισε η νέα υφυπουργός Μακεδονίας — Θράκης, Ελευθερία Χατζηγεωργίου, τις δηλώσεις του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, πως δεν θα βάλει το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» στις πινακίδες της στην περιφέρειά του.

O Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας. - Sputnik Ελλάδα
Ελλάδα
Τζιτζικώστας: Οι πινακίδες στην Περιφέρειά μου θα γράφουν Σκόπια, όχι Βόρεια Μακεδονία

«Προσπαθεί με έναν πολύ κακό τρόπο να πατήσει στα συναισθήματα των πολιτών της Μακεδονίας για να αντλήσει ψηφοφόρους», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η κ. Χατζηγεωργίου, μιλώντας στο ραδιόφωνο «Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης», πρόσθεσε ότι στόχος της κυβέρνησης αλλά και της ίδιας είναι να δώσει στους πολίτες να καταλάβουν «πόσο σημαντική είναι η συμφωνία των Πρεσπών για αυτούς».

«Τέτοιου είδους λογικές ότι "δεν θα αλλάξω πινακίδες" δεν έχουν θέση στον πολιτικό διάλογο και καλό θα είναι όσοι προσπαθήσουν να παίξουν το επόμενο διάστημα με τέτοιες λογικές να το σκεφτούν καλύτερα», είπε η υφυπουργός.

Δήλωσε περήφανη για τη συμφωνία και πρόσθεσε ότι τα θετικά της αποτελέσματα θα είναι ακόμη πιο σημαντικά στη Βόρεια Ελλάδα.

Ο Νίκος Παππάς - Sputnik Ελλάδα
Παππάς για Τζιτζικώστα: Να έχει μεγαλύτερη σοβαρότητα

«Η Κεντρική, η Δυτική και η Ανατολική Μακεδονία είναι οι περιοχές που έχουν άμεση σχέση με τη γειτονική χώρα και άρα εδώ θα φανούν τα αποτελέσματα της Συμφωνίας τόσο σε επίπεδο ειρήνης και συνανάπτυξης της περιοχής όσο και σε επίπεδο εμπορικών σχέσεων», τόνισε η κ. Χατζηγεωργίου.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала