Κόσμος - Sputnik Ελλάδα
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Σύμβουλος Άσαντ: Ο Ερντογάν θέλει τη Μουσουλμανική Αδελφότητα στην εξουσία

© Sputnik / Mikhail Voskresenskiy / Μεταφορά στο αρχείο φωτογραφίαςΗ πόλη Ντούμα στη Συρία
Η πόλη Ντούμα στη Συρία - Sputnik Ελλάδα
Η σύμβουλος του Σύρου προέδρου, είπε επίσης ότι ο Άσαντ προσπαθεί να επιβάλει και σε άλλα κράτη το σχέδιό του για τοποθέτηση μελών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στην εξουσία.

Η Μπουτάινα Σαμπάν, σύμβουλος του Σύρου προέδρου Μπασάρ Άσαντ, δήλωσε πως ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν επιδιώκει να πάρει την εξουσία στη Συρία η Μουσουλμανική Αδελφότητα προκειμένου να ασκεί επιρροή στις αρχές της χώρας.

«Αυτό που προσπαθεί να κάνει ακόμη ο Ερντογάν και το επιθυμούσε πριν από την έναρξη αυτού του πολέμου κατά της Συρίας είναι να αναγνωριστεί η Μουσουλμανική Αδελφότητα και να γίνει μέρος των Συριακών αρχών… Σήμερα, ο Ερντογάν δρώντας δια μέσου της λεγόμενης αντιπολίτευσης, που στην πλειονότητά της είναι πιστή σε εκείνον, επιδιώξει να καθορίσει το όνομα που θα μπορούσε να διασφαλίσει την παρουσία της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στη συριακή κυβέρνηση», δήλωσε η Σαμπάν μιλώντας στο δίκτυο Al Mayadeen.

Η ίδια επεσήμανε πως ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Συρίας είναι ότι θρησκευτικά κόμματα δεν επιτρέπονταν στη χώρα καθώς ήταν ένα πλουραλιστικό κοσμικό κράτος.

Η σύμβουλος τόνισε ότι ο Τούρκος πρόεδρος προσπαθεί να επιβάλει και σε άλλα κράτη το ίδιο σχέδιο, δηλαδή την τοποθέτηση μελών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στην εξουσία.

Στις 17 Φεβρουαρίου, ο πρόεδρος Άσαντ χαρακτήρισε τον Ερντογάν «μικρό σκλάβο των Ηνωμένων Πολιτειών» και μίλησε για σχέσεις του Τούρκου προέδρου με την ισλαμική οργάνωση.

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση στη Συρία αλλά και σε σειρά άλλων κρατών. Ωστόσο περιφερειακές δυνάμεις πιστεύουν ότι η Άγκυρα στηρίζει την συγκεκριμένη οργάνωση. Ο ίδιος ο Ερντογάν έχει χαρακτηρίσει την Μουσουλμανική Αδελφότητα έναν ιδεολογικό οργανισμό που δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατική ομάδα.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала