Κόσμος - Sputnik Ελλάδα
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Εκπρόσωποι των ΗΠΑ και αραβικών κρατών συζητούν για την περιφερειακή ασφάλεια, σταθερότητα

© Sputnik / Alexey Agaryshev  / Μεταφορά στο αρχείο φωτογραφίαςΚαπιτώλιο των Ηνωμένων Πολιτειών
Καπιτώλιο των Ηνωμένων Πολιτειών - Sputnik Ελλάδα
Αντιπρόσωποι των ΗΠΑ και κρατών της Μέσης Ανατολής συνομίλησαν για τη σταθερότητα, την ασφάλεια και την ευημερία μέσω της ενισχυμένης πολυμερούς συνεργασίας τους στους τομείς της πολιτικής, της οικονομίας, της ενέργειας και της άμυνας.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες φιλοξενούν εκπροσώπους πολλών αραβικών κρατών στην Ουάσιγκτον για να συζητήσουν σχετικά με την περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα στη Μέση Ανατολή, ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών σε δελτίο τύπου.

«Ανώτεροι αξιωματούχοι από το Μπαχρέιν, την Αίγυπτο, την Ιορδανία, το Κουβέιτ, το Ομάν, το Κατάρ, τη Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τις ΗΠΑ και το Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου συσκέφτηκαν για να συζητήσουν για τη σταθερότητα, την ασφάλεια και την ευημερία μέσω της ενισχυμένης πολυμερούς συνεργασίας τους στους τομείς της πολιτικής, της οικονομίας, της ενέργειας και της άμυνας», ανέφερε την Πέμπτη.

Οι διαβουλεύσεις αφορούσαν τους πολιτικούς πυλώνες και τους πυλώνες ασφαλείας της Στρατηγικής Συμμαχίας στη Μέση Ανατολή, σημειώνει η ανακοίνωση.

Ακόμη, οι διαβουλεύσεις περιελάμβαναν ανταλλαγές απόψεων σχετικά με τους στρατηγικούς στόχους της συμμαχίας με επίκεντρο θέματα πολιτικής ασφάλειας, ανέφερε η ανακοίνωση.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες προωθούν τις συνομιλίες προκειμένου να αξιοποιηθούν οι συνέργιες και να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικότερα οι προκλήσεις για τα κοινά συμφέροντα στην περιοχή, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала