Κόσμος - Sputnik Ελλάδα
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πρόεδρος Λευκορωσίας: Αν οι ΗΠΑ αναπτύξουν πυραύλους, θα εξετάσουμε μέτρα μαζί με τη Ρωσία

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, έχει προειδοποιήσει ότι η Μόσχα θα αναγκαζόταν να απαντήσει σε ενδεχόμενη ανάπτυξη πυραύλων στην Ευρώπη, στον απόηχο της απόφασης των ΗΠΑ να αποχωρήσουν από τη Συνθήκη INF.

Το Μινσκ, από κοινού με τη Μόσχα, θα πρέπει να εξετάσουν για το ενδεχόμενο λήψης μέτρων ως απάντηση, εάν οι ΗΠΑ παρατάξουν πυραύλους μέσης και μικρής εμβέλειας στην Ευρώπη, δήλωσε ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, σημειώνοντας ότι θα είναι ακόμη χειρότερα εάν οι πύραυλοι τοποθετηθούν στην Ουκρανία. 

Καταστροφή σοβιετικού πυραύλου υπό τους όρους της Συνθήκης INF - Sputnik Ελλάδα
Κόσμος
Ρώσος βουλευτής: Η έξοδος ΗΠΑ από την INF εγείρει κίνδυνο για τις ζωές όλων των Ευρωπαίων

«Φοβάμαι ότι οι Αμερικανοί θα αδράξουν τη στιγμή, καθώς έχουν σπάσει αυτήν τη συμφωνία (σ.σ. την INF) και θα αναπτύξουν πυραύλους στην Ευρώπη (…). Από κοινού με τη Ρωσία, θα πρέπει να σκεφτούμε για μέτρα, προκειμένου να απαντήσουμε. Δεν μπορείς να φύγεις μακριά από αυτό εάν συμβεί. Και θα είναι χειρότερα εάν αυτοί οι πύραυλοι τοποθετηθούν (Θεός φυλάξοι, υποθετικά μιλώντας) στο έδαφος της Ουκρανίας», δήλωσε ο πρόεδρος της Λευκορωσίας.

Σημειώνεται ότι οι ΗΠΑ έχουν ανακοινώσει ότι αναστέλλουν τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την INF, αρχής γενομένης από τις 2 Φεβρουαρίου, ξεκινώντας τη διαδικασία αποχώρησης από τη Συνθήκη, η οποία θα διαρκέσει έξι μήνες, εκτός και εάν η Μόσχα διορθώσει τις παραβιάσεις που φέρεται να κάνει όσον αφορά στη Συνθήκη.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε, αργότερα, ότι και η Μόσχα αναστέλλει τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη Συνθήκη, απαντώντας στην κίνηση των ΗΠΑ.

Η Ουάσινγκτον υποστηρίζει ότι η Ρωσία παραβιάζει τους κανονισμούς της INF, κατηγορίες που η Μόσχα απορρίπτει.  

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала