Νομοσχέδιο με φορολογικά κίνητρα για επιχειρήσεις προανήγγειλε ο Πιτσιόρλας

© Φωτογραφία : Menelaos Myrillas / SOOCΟρκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης
Ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης - Sputnik Ελλάδα
«Πολύ σύντομα και μέσα στο επόμενο δίμηνο θα κατατεθεί νομοσχέδιο με φορολογικά κίνητρα για τις επιχειρήσεις», επεσήμανε ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Νομοσχέδιο που θα προβλέπει μεγάλα φορολογικά κίνητρα για τις επιχειρήσεις προανήγγειλε ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας.

Σύμφωνα με τον ίδιο και όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, η κατάθεσή του στη Βουλή θα γίνει το αργότερο εντός δύο μηνών.

Στη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης που αφορά την εναρμόνιση της ελληνικής με την κοινοτική νομοθεσία για τους εταιρικούς μετασχηματισμούς και την έκδοση ηλεκτρονικών τιμολογίων στο πλαίσιο δημοσίων συμβάσεων, ο κ. Πιτσιόρλας διευκρίνισε ότι το παρόν σχέδιο νόμου αφορά μόνο το νομικό σκέλος για τους μετασχηματισμούς των εταιρειών.

Στο πλαίσιο αυτό, ανακοίνωσε πως «πολύ σύντομα και μέσα στο επόμενο δίμηνο θα κατατεθεί νομοσχέδιο με φορολογικά κίνητρα για τις επιχειρήσεις», τα οποία, όπως είπε, «είναι πράγματι κεντρικό ζήτημα για την ανάπτυξη της οικονομίας».

Υπέρ του σχεδίου νόμου τάχθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το καταψήφισαν το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή. Από την πλευρά τους, ΝΔ, ΔΗΣΥ και Ένωση Κεντρώων επιφυλάχθηκαν για την Ολομέλεια, ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι οι νέες ρυθμίσεις είναι προς τη θετική κατεύθυνση.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала