Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Πρόταση ΙΕΠ για νέα Γ' Λυκείου: Περισσότερες ώρες και αυξημένη ύλη

CC0 / / Μαθήτρια γράφει κείμενο
Μαθήτρια γράφει κείμενο - Sputnik Ελλάδα
Την πρότασή του προς το υπουργείο Παιδείας για τα προγράμματα σπουδών της νέας Γ' Λυκείου δημοσιοποίησε το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ). Σύμφωνα με το Ινστιτούτο η «γενναία αύξηση των ωρών διδασκαλίας» των εξεταζόμενων μαθημάτων συνοδεύεται από «προσεκτική και λελογισμένη αύξηση της ύλης».

Τέσσερις Ομάδες Προσανατολισμού με κοινό εξεταζόμενο μάθημα σε όλες τα Νέα Ελληνικά, και τρία εξεταζόμενα μαθήματα σε κάθε Ομάδα εκ των Αρχαίων Ελληνικών, της Ιστορίας, της Κοινωνιολογίας, των Μαθηματικών, της Φυσικής, της Χημείας, της Βιολογίας, της Πληροφορικής και των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας προτείνει το ΙΕΠ.

Υποψήφιοι στις Πανελλήνιες Εξετάσεις - Sputnik Ελλάδα
Ελλάδα
Μειώνονται τα εξεταζόμενα μαθήματα σε Α' και Β' Λυκείου
Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι τα παραπάνω εξεταζόμενα μαθήματα σχεδιάζεται να έχουν έξι διδακτικές ώρες ανά εβδομάδα.

Στα προγράμματα σπουδών προστίθενται η Φυσική Αγωγή (2 ώρες), τα Θρησκευτικά (1 ώρα) και μαθήματα επιλογής (ένα μάθημα 2 ωρών).

«Τα Προγράμματα Σπουδών αποσκοπούν στην εξασφάλιση της δυνατότητας των εκπαιδευτικών να σχεδιάζουν τα μαθήματα και να επιτελούν το έργο τους στην τάξη με άνεση χρόνου», σημειώνει το ΙΕΠ και προσθέτει ότι η «γενναία αύξηση των ωρών διδασκαλίας» των εξεταζόμενων μαθημάτων συνοδεύεται από «προσεκτική και λελογισμένη αύξηση της ύλης».

Τα προγράμματα που προτείνονται αναμένεται να ισχύσουν από το ερχόμενο σχολικό έτος, 2019-20 και όπως ενημέρωσε το ΙΕΠ, θα υποστηρίζονται από τα ήδη διαθέσιμα σχολικά εγχειρίδια.

Σημειώνεται ότι η ανακοίνωση των προγραμμάτων σπουδών δεν συνεπάγεται ταυτόχρονα τον καθορισμό της διδακτέας και εξεταστέας ύλης. Άλλωστε, οι σχεδιασμοί του υπουργείου Παιδείας, που ανακοινώθηκαν τον περασμένο Σεπτέμβριο για την αναμόρφωση της Γ' Λυκείου και το νέο τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ, δεν έχουν πάρει ακόμα τη μορφή σχεδίου νόμου.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала