Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Προσφυγή στο ΣτΕ για τα κτίρια που κρύβουν την Ακρόπολη, μαζεύουν υπογραφές οι κάτοικοι

© Φωτογραφία : SOOC/George VitsarasΣυμβούλιο της Επικρατείας
Συμβούλιο της Επικρατείας - Sputnik Ελλάδα
Πάνω από 10.000 υπογραφές έχουν μαζέψει οι κάτοικοι της περιοχής Μακρυγιάννη για τα δύο πολυώροφα κτίρια που χτίζονται, κρύβοντας την Ακρόπολη. Συνεχίζουν τον αγώνα τους, προσφεύγοντας στο ΣτΕ.

Στο Συμβούιο της Επικρατείας (ΣτΕ) προσφεύγουν οι κάτοικοι της περιοχής Μακρυγιάννη για δύο πολυώροφα κτίρια — δύο ξενοδοχεία συγκεκριμένα —  που χτίζονται στην περιοχή και με το ύψος τους «κρύβουν» την Ακρόπολη.

Όσον αφορά στο ένα από αυτά, πρόκειται για ένα ογκώδες τσιμεντένιο τείχος ύψους 30 μέτρων και όγκου 5.300 τετραγωνικών που κόβει τη θέα προς το μνημείο. Το κτίριο αναγέρθηκε χωρίς να έχει περάσει από το ΚΑΣ καταγγέλλουν οι κάτοικοι.

Οι κάτοικοι, σύμφωνα με την ΕΡΤ, έχουν στείλει επιστολή στο υπουργείο Περιβάλλοντος ζητώντας την θέσπιση ηπιότερων όρων δόμησης, χαμηλότερα ύψη και απαγόρευση της συνένωσης οικοπέδων στην περιοχή.

Σημειωτέον ότι ο οικοδομικός κανονισμός που ισχύει στην περιοχή επιτρέπει την ανέγερση πολυώροφων κτιρίων, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ η εκπρόσωπος των κατοίκων της περιοχής αρχιτέκτων Ελένη Φρεζάδου.

Οι κάτοικοι, πάντως, καταγγέλλουν το γεγονός και συγκεντρώνουν υπογραφές για να εμποδίσουν την ολοκλήρωση της ανέγερσής τους. Σύμφωνα με την κα. Φρεζάδου, ήδη έχουν μαζευτεί πάνω από 10.000 υπογραφές.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала